Την ανακοίνωση έκανε η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον
Την ώρα που από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δίνει εικόνα αποκλιμάκωσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου-Καστελόριζου, η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον με μήνυμα της στο twitter, ανακοινώνει έναρξη σεισμικών ερευνών από το Oruc Reis.

Αιγαίο: Αποσύρονται τουρκικά πολεμικά πλοία από το Καστελόριζο
Πιο συγκεκριμένα με ανάρτηση στο twitter, η πρεσβεία της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως το τουρκικό σκάφος Oruç Reis ξεκίνησε σεισμικές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη δικαιοδοσία του που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στην υφαλοκρηπίδα της.

Turkish vessel #OruçReis started seismic researches within Turkey’s continental shelf in the Eastern Mediterranean. #Turkey exercises its sovereign rights and jurisdiction stemming from international law over its continental shelf. pic.twitter.com/JpTUTMmrkR

— Turkish Embassy DC (@TurkishEmbassy) July 25, 2020

Όπως φαίνεται στο Marine Traffic, το Oruç Reis βρίσκεται ακόμη αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας. Την ίδια ώρα, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό Πεντάγωνο και εικασίες γίνονται πως πρόκειται για διπλωματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Υπολογίζεται πως απαιτούνται 24 ώρες για το Ορούτς Ρέις, προκειμένου να πλεύσει από την Αττάλεια προς τη «δεσμευμένη» από την Τουρκία θαλάσσια περιοχή, ανατολικά της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »