Η τελική σύγκρουση Μόσχας και Άγκυρας δεν είναι καθόλου μακριά

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις των Μόσχοβων και των νέο-Οθωμανών μετά την αναχαίτιση ρωσικού στρατηγικού βομβαρδιστικού από τουρκικά αεροσκάφη στη Μαύρη Θάλασσα.

“Κόλαση” στον αέρα της Λιβύης: Ο LNA βομβαρδίζει θέσεις Τούρκων-GNA

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν από δύο ημέρες κατά τη διάρκεια της πτήσης των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3 μεγάλου βεληνεκούς πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, τουρκικά μαχητικά F-16, φέρονται να τα «αναχαίτισαν», εμπλεκόμενα μάλιστα σε σοβαρό επεισόδιο.

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι προκαλούν σε όλο το εύρος της αποκαλούμενης Γαλάζιας Πατρίδας και δεν υπολογίζουν κανένα.

Πληροφορίες φέρουν και Τέσσερα ακόμη ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να προσπάθησαν να εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά και αυτά παρεμποδίστηκαν από τουρκικά μαχητικά.

Εκτός από τα τουρκικά μαχητικά στο επεισόδιο συμμετείχαν (από μακριά όμως) και αεροσκάφη MiG-29 της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και MiG-21 της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία στάλθηκαν για να παρακολουθήσουν τα ρωσικά αεροσκάφη.

«Η παρακολούθηση των ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έθεσε πολλά ερωτήματα, καθώς η Τουρκία φέρεται ακόμη ως σημαντικός εταίρος της Ρωσίας, ωστόσο, η Άγκυρα για να αποφασίσει να προβεί σε ένα τέτοιο βήμα δείχνει την αναβάθμιση της έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές το τελευταίο διάστημα», αναφέρει βουλγαρικό αμυντικό ΜΜΕ.

Ήταν δυνατόν να αποφευχθούν επικίνδυνα περιστατικά και συγκρούσεις στον αέρα, ωστόσο, τέτοιες ενέργειες της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας εγείρουν πολλά ερωτήματα, ειδικά στο πλαίσιο ενός μάλλον μεγάλου αριθμού διαφωνιών μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας στο έδαφος της Συρίας και της Λιβύης.

Η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη το περιστατικό.

Έρχεται ρωσική στρατιωτική παρέμβαση στη Λιβύη κατά Τζιχαντιστών-Τουρκίας

Υπάρχουν πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι παρά τις διπλωματικές επαφές Μόσχας-Άγκυρας, οι δύο πλευρές που έχουν εμπλακεί στον πολυετή πόλεμο στη Συρία, κλιμακώνουν τη σύρραξη και στα πεδία μάχης της Λιβύης, ενώ το Κρεμλίνο, ενισχύοντας την υποστήριξή του στον στρατηγό Χάφταρ, είναι ήδη σε ευθεία αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Την ίδια περίοδο έχουμε έναν υπόγειο πόλεμο Τουρκίας-Ρωσίας σε εξέλιξη, σε ολόκληρη την έκταση απο Μέση Ανατολή έως Βόρειο Αφρική και Μεσόγειο.

Οι Τούρκοι στηρίζουν επίσης την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, κατηγορούν τη Ρωσία για γενοκτονία των Κιρκάσιων, στηρίζουν τους Τάταρους στην Κριμαία, ενώ παράλληλα φτιάχνουν «παλάτια στην άμμο» με τις ιδέες περί αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Η τελική σύγκρουση Μόσχας και Άγκυρας δεν είναι καθόλου μακριά.  

Το σκηνικό ανάβει στην επίσης μετά την παραγγελία ρωσικών μαχητικών από την Αίγυπτο ενώ στην εξίσωση παραμένει πάντα η Ελλάδα και η Κύπρος.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »