Διαψέυδουν οι Αρμένιοι πως η πόλη Mataghis είναι στα χέρια των Αζέρων. Με ένα βίντεο που δείχνει την άρον-άρον υποχώρηση των Αζέρων στρατιωτών, απαντούν στα όσα αναφέρει το Αζερμπαϊτζάν για κατάληψη κομβικών πόλεων στο Αρτσάχ.
Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει ότι θα συμφωνήσει για κατάπαυση του πυρός εάν η Αρμενία δεσμεύεται να αποσύρει στρατεύματα από το Καραμπάχ.

“Η προϋπόθεση μας για κατάπαυση του πυρός είναι ότι η Αρμενία θα πρέπει να προτείνει μια προσωρινή ατζέντα για την απόσυρση στρατευμάτων από τα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία δεν θα εμφανίζεται απλώς με λόγια, αλλά θα εφαρμοστεί σε πράξεις”, είπε ο Αλίγιεφ, μιλώντας σε αραβικό μέσο.

Οι Τούρκοι απέσυραν F-16 από βάση λόγω των Αρμενικών Iskander & S-300
Παράλληλα, το Αζερμπαϊτζάν, συνεχίζει τις επιθέσεις σε αμάχους στο Αρτσάχ. Έχει ως στόχο πολιτικές υποδομές στο Shushi. Οι σειρήνεις ηχούν και πάλι στο Stepanakert καθώς το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζει και πάλι τον βομβαρδισμό.

To Στεπανακέρτ και tο Σούσι βρίσκονται υπό βομβαρδισμό. Υπάρχουν θύματα αμάχων, δήλωσε ο σύμβουλος του Προέδρου του Artsakh, Vahram Poghosyan, στο Armenian News-NEWS.am.

«Προς το παρόν, δεν μπορώ να αναφέρω τον αριθμό αυτών που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, αλλά μιλάμε για τον άμαχο πληθυσμό, αφού η επίθεση έγινε και σε κατοικίες», είπε.

Οι Αζέροι, χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο της Γεωργίας για να μεταφέρουν με πτήσεις cargo φορτία από την Τουρκία και το Ισραήλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »