Ένα βήμα πριν την επιχειρησιακή λειτουργία και ανάπτυξη στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις
ΗΡωσία συνεχίζει να αναβαθμίζει τα πυραυλικά συστήματα της, με τους νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon να είναι «ένα βήμα» πριν την επιχειρησιακή λειτουργία και ανάπτυξη στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνου.

Πριν από περίπου ένα μήνα, η Μόσχα προχώρησε σε δοκιμή της πυρηνικής «τριάδας» εκτοξεύοντας βαλλιστικούς πυραύλους από χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές πλατφόρμες, με τους πυραύλους Zircon να αποτελούν το νέο όπλο που αναμένεται να εξοπλίσει τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, οι κρατικές δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon θα ολοκληρωθούν φέτος, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ρώσος Υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβούρτσκο.

Ο Ρώσος αξιωματούχος τόνισε ότι ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon εκτοξεύθηκε επιτυχώς από τη φρεγάτα «Admiral Gorshkov» στο πλαίσιο δοκιμών, αναπτύσσοντας ταχύτητες άνω των 8 Mach, με το Κρεμλίνο να δίνει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ώστε να προχωρήσει το επόμενο στάδιο της σειριακής παραγωγής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «Αυτά τα θετικά αποτελέσματα καθιστούν δυνατή την έναρξη του επόμενου δοκιμαστικού σταδίου, που θα είναι η εκτόξευση από υποβρύχια και στη συνέχεια οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το τελικό στάδιο, αυτό της σειριακής παραγωγής εντός του 2022».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »