ΝΑΤΟ-Τουρκία θέλουν να μας κατηγορήσουν για αδιαλλαξία και μαξιμαλισμό!
”Ξεσκεπάστηκε” και επίσημα το σχέδιο ΝΑΤΟ-Τουρκίας. Ο Τσαβούσογλου πριν λίγα λεπτά σε δηλώσεις του είπε ότι η ”Ελλάδα αρχικά ήθελε να ξεκινήσουν συνομιλίες σε επίπεδο ΝΑΤΟ, αλλά αργότερα είπαν ότι δεν θα συμμετάσχουν, αποδεικνύοντας ότι δεν θέλουν τον διάλογο.”

”Εάν η Ελλάδα περιμένει να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας στην Ανατολική Μεσόγειο και να δεχτούμε τους όρους της, θα απογοητευτεί”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά με λίγα λόγια; Ότι ΝΑΤΟ, ΕΕ και Τουρκία, με εξαίρεση την Γαλλία, θέλουν να ”στριμώξουν” την Ελλάδα και να βρεθεί αυτή ως ”κατηγορούμενη”, με την δικαιολογία ότι δεν θέλει την ειρήνη στην περιοχή.

Ο Γενς Στόλντεμπεργκ, είτε έχοντας υποβολιμαίο στόχο να εγκλωβίσει την Αθήνα σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά, είτε για να αναδείξει έναν ισχυρό ρόλο που μπορεί να παίξει η (ανύπαρκτη μέχρι σήμερα) Ατλαντική Συμμαχία, έκανε ένα πολύ κακό διπλωματικό αλλά κυρίως επικοινωνιακό φάουλ.

Προσπάθησε να βάλει την ελληνική πλευρά στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία χωρίς να πληρούνται βασικές προϋποθέσεις.

Κυρίως η προϋπόθεση της ισονομίας των δύο κρατών – μελών του ΝΑΤΟ. Διότι δεν μπορεί να προσέρχεται σε διάλογο επί ίσοις όροις και ο απειλών (η Τουρκία) και ο απειλούμενος. Η ελάχιστη προϋπόθεση για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι δύο πλευρές ήταν και παραμένει η απόσυρση του τουρκικού στόλου από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ενδεικτικό της σκοπιμότητας των κινήσεων αυτών ήταν ότι η τουρκική πλευρά έσπευσε να υιοθετήσει από χθες και χωρίς όρους την πρωτοβουλία Στόλντεμπεργκ, λες και την περίμενε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »