Δείτε βίντεο
Ένα βήμα πίσω έκανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πριν από λίγο. Είπε ότι «είναι περισσότερο τεχνικές συζητήσεις παρά διαπραγματεύσεις» και πως δεν αντικαθιστούν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαπραγμάτευση. «Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει», τόνισε.

«Αυτές είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση», τόνισε.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι σημαντικοί σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι σημαντική πλατφόρμα για συμβουλές σε όλα τα θέματα που αφορούν την κοινή μας ασφάλεια».

Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι ο κ. Στόλτεμπεργκ μετά την κατηγορηματική διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση για τα περί συμφωνίας ότι ναι μεν αναγκάζεται να κάνει ένα βήμα πίσω, αλλά ουσιαστικά συνεχίζει τα πριμοδοτεί εμμέσως την πλευρά της Τουρκίας επιχειρώντας να εμφανίσει την Ελλάδα ως αναποφάσιστη και αναξιόπιστη.

Tαυτόχρονα είχαμε ίσες αποστάσεις ξανά από την Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά.

Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »