Σοκ από τον CEO της Pfizer
Σε δηλώσεις που προκαλούν προβληματισμό προχώρησε ο Έλληνας πρόεδρος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά για το εν κάποιος μπορεί να μεταδώσει τον νέο κορονοϊό αφότου κάνει το εμβόλιο.

Οι δηλώσεις του CEO του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού διατυπώθηκαν στην εκπομπή «Dateline» του αμερικανικού δικτύου «NBC News», με οικοδεσπότη τον Λέστερ Χολτ.
«Η φαρμακευτική εταιρεία «δεν είναι σίγουρη» εάν το εμβόλιο εμποδίζει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού», υποστήριξε ο Μπουρλά επισημαίνοντας ότι:

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

Στην χθεσινή πρεμιέρα της εκπομπής, υπό τον τίτλο: «Αγώνας για ένα εμβόλιο», ο Αμερικανός δημοσιογράφος Λέστερ Χολτ απηύθυνε ερωτήσεις στον Άλμπερτ Μπουρλά αλλά και σε άλλους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάπτυξη και διανομή του εμβολίου.

Τον Νοέμβριο, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός «Pfizer» ανακοίνωσε ότι το υποψήφιο εμβόλιο είχε αποδειχθεί περισσότερο από 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη της νόσου COVID-19 και υπέβαλε αίτηση για άδεια έκτακτης ανάγκης από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »