Άρνηση από τη δήμαρχο της πόλης
Την ανακοίνωση, έκανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού έχει παρατηρηθεί ραγδαία αυξηση των περιστατικών βίας.

Σικάγο: Αιματηρό περιστατικό σε κηδεία – Πάνω από 14 τραυματίες
Την «άμεση» ανάπτυξη δυνάμεων της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Σικάγο ζήτησε μέσω διαταγής του προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Την κατάθεση της εντολής αποκάλυψε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη το απόγευμα, δηλώνοντας πως «θα αυξήσει αμέσως την επιβολή του ομοσπονδιακού νόμου» στο Σικάγο του Ιλλινόις, ύστερα από την πρόσφατη αύξηση των περιστατικών βίας με όπλα που έχει παρατηρηθεί στην πόλη.

«Καμία μητέρα δεν θα πρέπει ποτέ να κρατήσει το νεκρό παιδί της στην αγκαλιά της, μόνο και μόνο επειδή οι πολιτικοί αρνούνται να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν τη γειτονιά τους και για να προστατεύσουν την πόλη τους» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με την «Επιχείρηση Legend: Καταπολέμηση του βίαιου εγκλήματος στις αμερικανικές πόλεςι», στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Τραμπ και άλλες πόλεις στις ΗΠΑ, εκτός από το Σικάγο, χρειάζονται ομοσπονδιακή παρέμβαση, όπως το Άλμπουκερκι και το Νέο Μεξικό.

Όπως είπε, οι ηγέτες είναι είτε «πολύ περήφανοι» είτε «πολύ πολιτικοποιημένοι» αν αρνούνται τη βοήθεια από ομοσπονδιακούς αξιωματικούς, οι οποίοι βάσει εκτελεστικών εντολών.

Η δήμαρχος του Σικάγο, Λόρι Λάιτφουτ αντέδρασε μέσω ανάρτησή της στο διαδίκτυο το βράδυ της Τρίτης, γράφοντας πως «τα στρατεύματα του Ντόναλντ Τραμπ» δεν επιτρέπεται να έρθουν στην πόλη και να «τρομοκρατήσουν τους κατοίκους μας».
Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μπιλ Μπαρ ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη πως, η «Επιχείρηση Legend: Καταπολέμηση του βίαιου εγκλήματος στις αμερικανικές πόλεςι», στοχεύει να βοηθήσει τις αστυνομικές υπηρεσίες και την τοπική ηγεσία να αποτρέψουν επιπλέον θύματα βίας όπλων και άλλων θανατηφόρων εγκλημάτων.

Σημείωσε ότι πάνω από 200 ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν αναπτυχθεί στο Κάνσας Σίτι και στο Μιζούρι, με κυβερνητική πρωτοβουλία και περίπου ίδιος αριθμός μελών των ομοσπονδιακών αρχών θα σταλούν στο Σικάγο. Στο Αλμπουκέρκι έχουν τοποθετηθεί τουλάχιστον 35 ομοσπονδιακοί πράκτορες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »