Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του, σήμερα Πέμπτη 17-9-2020 έκτακτη ευρεία σύσκεψη μετά την έκδοση Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ και της ΓΓΠΠ που ισχύει από το απόγευμα της Πέμπτης 17-09-2020 μέχρι και το Σάββατο 19-09-2020.

Παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Αστυνομίας, Λιμεναρχείου, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου, οι Προϊστάμενοι Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής  Προστασίας του Δήμου, η Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ,  ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου  καθώς και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι.

Όλο το προσωπικό του Δήμου είναι σε επιφυλακή καθώς και τα μηχανήματα του Δήμου. Εκπονήθηκε σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και τονίσθηκε η επιτακτική ανάγκη ενημέρωσης των συμπολιτών. Τονίσθηκε ότι είναι σημαντικό οι συμπολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και ιδιαίτερα συνιστάται:

Να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και κυρίως την διέλευση χειμάρρων και ρεμάτων.

Να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα ερμητικά και να απομακρύνουν αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στα μπαλκόνια και τις αυλές τους (γλάστρες, ομπρέλες κλπ) που αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές και τραυματισμούς.

Να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους και ιδίως αυτοί που έχουν πλημμυρίσει κατά το παρελθόν. Να εξετάσουν το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνουν στα σπίτια τους και να φιλοξενηθούν σε συγγενείς ή φίλους.

Να αποφύγουν το περπάτημα πλησίον του παραλιακού μετώπου.

Να παρκάρουν τα οχήματά τους σε ασφαλές σημείο (π.χ. όχι κάτω από δέντρα ή  κοντά σε κολώνες της ΔΕΗ)

Οι καταστηματάρχες να κλείσουν όλες τις τέντες και να απομακρύνουν τυχόν επιγραφές-stand, ομπρέλες.

Οι αγρότες να αποφύγουν να μεταβούν στα κτήματά τους και να μην κάνουν καμία δράση εντός των δασών. ΄

Οι ιδιοκτήτες σκαφών να τα απομακρύνουν από τον χώρο ελλιμενισμού τους.

Απευθύνουμε  έκκληση προς όλους τους πολίτες να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν ανώδυνα το τυχόν επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »