Ένα πολύ αξιόλογο έργο που θα αναβαθμίσει τη διαχείριση των λυμάτων της οδού Κορίνθου αλλά και των οδών Κανελλοπούλου και τμήματος της Ζωοδόχου Πηγής, μπαίνει στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του, μετά και από την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ενημερώθηκε για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατόπιν έγκρισης και θετικής εισήγησης εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και όπου προβλέπεται η ένταξη της μελέτης της κατασκευής του έργου «Αποχέτευση οδού Κορίνθου της πόλης του Αιγίου», προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ. Το έργο αυτό έρχεται να αντικαταστήσει τους ήδη υπάρχοντες εδώ και δεκαετίες συλλεκτηρίους αγωγούς από το ύψος της Πυροσβεστικής Αιγίου έως και τα σκαλάκια της Φιλοποίμενος επί της Ζωοδόχου Πηγής, συνολικού μήκους άνω των 2 χιλιομέτρων. Πλέον θα εξυπηρετούνται και οι εσωτερικές οδοί που σήμερα δεν διαθέτουν πρόσβαση στην αποχέτευση αλλά και θα λυθεί το πρόβλημα με λιμνάζοντα όμβρια ύδατα που παρατηρείται σε διάφορα σημεία μετά από νεροποντές. Όπως προβλέπει η μελέτη του έργου, ο νέος αγωγός θα μεταφέρει τα λύματα στον Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου, ενώ ο ήδη υπάρχων θα απομακρύνει μόνο τα όμβρια ύδατα.

Πρόκειται για μία ακόμη ωφέλιμη για τους δημότες πρωτοβουλία της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της ευθύνης της για την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και παράλληλα για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, πάντα με γνώμονα την βέλτιστη εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Η δημοτική αρχή εκφράζει την ικανοποίησή της για την εξέλιξη και εκφράζει παράλληλα τις ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, που με την καλή του συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας δείχνει διαρκές ενδιαφέρον στην προώθηση και στην επίλυση χρονιζόντων ζητημάτων της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »