Τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση
Eπανέρχεται πάλι το σενάριο του ”κόφτη” στα SMS. Πρόκειται για ένα αλαλούμ, καθώς μόλις χθες αυτό διαψεύστηκε, αλλά σήμερα κυκλοφορούν νέα σενάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μαξίμου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένο για τα εκατομμύρια SMS που εστάλησαν κατά τις πρώτες ημέρες του lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα και ήδη μελετά εναλλακτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν υποχωρήσουν σημαντικά οι δείκτες μεταδοτικότητας.
Πήραν «φωτιά» τα SMS

Μέσα στο Σαββατοκύριακο εστάλησαν 8,6 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα και την Κυριακή 3,9 εκατομμύρια. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ αν σκεφτούμε, ότι ο μέσος όρος των sms κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 2,9 εκατ.

Στο πρώτο απαγορευτικό, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης εστάλησαν 110 εκατ. μηνύματα σε 42 μέρες, δηλαδή κατά μέσο όρο 2,6 εκατ. μηνύματα την ημέρα. «Βέβαια και τότε, στην πρώτη περίοδο ήταν πολύ λιγότερα, και στη δεύτερη είχαμε προσεγγίσει τα 3 με 3,5 εκατ. μηνύματα. Έχουμε και την προσθήκη τώρα των γονιών που πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο», εξήγησε.

Βατόπουλος: Υπάρχει πιθανότητα παράτασης του γενικού lockdown

Υπάρχει πιθανότητα παράτασης στο lockdown ανέφερε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής την άλλη βδομάδα θα μπορεί να ειπωθεί αν μπορούμε να βγούμε μετά τις 30/11 και πως το άνοιγμα θα γίνει όπως και την προηγούμενη φορά.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως είναι λογική σκέψη να συνεχιστεί το lockdown ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη καθώς όπως εξήγησε το 32% θετικότητας του ιού στην Θεσσαλονίκη δείχνει μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα και λιγότερη ευκολία στο να φύγει.

Παράλληλα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε πως μάσκα και άλλα μέτρα θα μείνουν μαζί μας όλο το χειμώνα και πως θα χρειαστεί πολύς καιρός για να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος.

Ερωτηθείς αν θα κάνει το εμβόλιο απάντησε πως «φυσικά θα κάνω το εμβόλιο.

”Είμαι υγειονομικός και ανήκω στις ευπαθείς ομάδες”.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο κόσμος πρέπει να βγαίνει από το σπίτι μόνο όταν είναι ανάγκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »