Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας σε επιστολή του ζητάει να ανοίξει όλο το λιανεμπόριο και να κλείσουν οι υπεραγορές. Πιο αναλυτικά:

Πιστέψαμε για λίγο ότι και οι μικροί έχουν δικαιώματα σε αυτή τη χώρα αλλά μάταια. Ενώ την περασμένη εβδομάδα με Υπουργική απόφαση απαγορεύτηκε η πώληση διαρκών προϊόντων από τα μεγάλα σουπερμάρκετ και τις πολυεθνικές, πριν προλάβουμε να αισθανθούμε ηθικά δικαιωμένοι, διαβάζουμε σήμερα την νέα ΚΥΑ και αισθανόμαστε πολίτες τριτοκοσμικής χώρας!

κ. κ. Υπουργοί:
Μπορεί να μην έχουν αξία για εσάς τα λουκέτα στα μαγαζιά μας…
Μπορεί να μην έχουν αξία για εσάς τα μικρομάγαζα και το λιανεμπόριο…
Μπορεί να μην έχουν αξία για εσάς οι αυτοκτονίες και τα ψυχοφάρμακα που οδηγήθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας…
Όμως να θυμάστε η ψήφος μας έχει την ίδια αξία με των λίγων και εκλεκτών τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετούνται στο έπακρο!

Δεν είμαστε επαίτες ούτε ζητιάνοι. Σας παρακαλούμε τόσους μήνες για δίκαια μέτρα που πρέπει να φτάσουν στην βάση, στον τελευταίο μαγαζάτορα. Απεναντίας τίποτα από αυτά δεν έγινε. Τα επιχειρηματικά δάνεια και εργαλεία που βγάλατε ήταν σχεδόν μόνο για τους μεγάλους, που μπορεί και να μην τα είχαν ανάγκη.
κ. κ. Υπουργοί, μην κουράζεστε και μην σπαζοκεφαλιάζουν τα επιτελεία σας να βγάλουν και άλλα μέτρα βοήθειας. Έτσι και αλλιώς τα περισσότερα δεν φτάνουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας. Είναι κομμένα και ραμμένα για άλλους. Οι πολιτικές που ακολουθείτε είναι άνισες και μάλλον άδικες προς το λιανεμπόριο και υπέρ των Υpermarket και των πολυεθνικών.

Δεν ζητάμε χάρες, ούτε ελεημοσύνες.

Υπερασπιζόμαστε το ιερό δικαίωμα της εργασίας μας, την επιβίωση των οικογενειών και των συνεργατών μας και είμαστε πολέμιοι του αθέμιτου ανταγωνισμού και όσων το προμοτάρουν.
Επειδή πιστέψαμε και στηρίξαμε προεκλογικά τις φιλελεύθερες πολιτικές σας, με όλο το σεβασμό και όση καλή διάθεση μας έχει απομείνει , σας δίνουμε μια ευκαιρία να επανορθώσετε. Αύριο το πρωί κιόλας πάρτε απόφαση και κατά την διάρκεια του δεύτερου lockdown και ενδεχομένως και όλων αυτών που έπονται,

<< ΑΝΟΙΞΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ και ΚΛΕΙΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΕΡMARKET και ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΈΣ >>.
Ίσως τότε μπορέσετε να διορθώσετε την αδικία που κάνατε και τα προβλήματα επιβίωσης και φτωχοποίησης που δημιουργήσατε στους χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα όπως επανειλημμένως έχει καταγραφεί στις επιδημιολογικές μετρήσεις και έχει αναγνωρίσει η ίδια η κυβέρνηση δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας.

Το έγγραφο μας αποτελεί μια φωνή απόγνωσης προς τους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα καθώς και σε όλες τις βαθμίδες του συνδικαλιστικού κινήματος και κυρίως στα τριτοβάθμια όργανα μας. Θέλουμε να δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας, να αφυπνίσουμε όλους τους Εμπόρους στο Πανελλήνιο και να στείλουμε μήνυμα ότι δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε , να διεκδικούμε και να πιέζουμε για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια μας.

κ.κ. Υπουργοί ακούστε μας, πριν η οργή γίνει τσουνάμι που δεν θα αφήσει τίποτα στο πέρασμα του.

Η επιστολή εστάλη στους:
κ. Σπυρίδων Άδωνη Γεωργιάδη Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Ιωάννη Βούρτση Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Βασίλειο Κικίλια Υπουργό Υγείας
κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο Υπουργό Εσωτερικών
κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Θεόδωρο Λιβάνιο Υφυπουργό Εσωτερικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »