Το κλείσιμο των τελωνείων έθεσε σε απομόνωση δεκάδες χωριά και επιχειρήσεις στην περιοχή των Αγίων Σαράντα
Εκατοντάδες πολίτες της ελληνικής εθνικής μειονότητας συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο Qafë Botë για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν το άνοιγμα των τελωνείων από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτοί που επηρεάσθηκαν κυρίως από το κλείσιμο αυτού του τελωνείου είναι οι ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να λάβουν ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα, αλλά και επιχειρηματίες, όπως αναφέρει echedoros-a.gr.

«Η διαμαρτυρία έλαβε χώρα και στις δύο πλευρές των συνόρων, και διοργανώθηκε από τον Δήμο Φιλιατών και από Έλληνες κατοίκους των αλβανικών παραμεθόριων χωριών, επειδή σύμφωνα με αυτούς στην περιοχή, το κλείσιμο των τελωνείων έθεσε σε απομόνωση δεκάδες χωριά και επιχειρήσεις στην περιοχή των Αγίων Σαράντα. Οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Ηγουμενίτσας, οι οποίες συναλλάσσονται με τους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών της Αλβανίας, υπέστησαν επίσης μεγάλη οικονομική ζημιά», όπως σημειώνει το αλβανικό Top Channel.

Οι διαμαρτυρόμενοι σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση Report TV ήταν εκατοντάδες και σε αυτήν συμμετείχε και ο δήμαρχος Φοινικαίων Χρήστος Κίτσος, ενώ από το ελληνικό τμήμα συμμετείχε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Λώλος.

«Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στο απλό αίτημα σας για άμεσο άνοιγμα του σημείου διέλευσης. Δεν μπορούν να λειτουργούν διαφορετικοί νόμοι για άλλες διελεύσεις και άλλοι για εδώ», δήλωσε ο Λώλος.

Επίσης, ο Χρήστος Κίτσος τόνισε ότι για να πάνε οι κάτοικοι στα σπίτια τους από την Ελλάδα, θα πρέπει να περάσουν από την Κακαβιά, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα για να πάνε στα σπίτια τους.

Σημειώνεται ότι αυτή η συνοριακή διέλευση έκλεισε από το ελληνικό κράτος λόγω της πανδημίας του COVID-19. Οι πολίτες μπορούν να διέλθουν μόνο από την Κακαβιά και την Κρυσταλλοπηγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »