Ολοκληρώνεται το ”έγκλημα”
HKυβέρνηση, η οποία όταν ήταν στην αντιπολίτευση υπαρασπιζόταν το όνομα της Μακεδονίας μας, προχώρησε σε άλλο ένα ατόπημα.

Η ”FYROM” γίνεται επίσημα… ”Βόρεια Μακεδονία” στα βιβλία του δημοτικού, σύμφωνα με εγκύκλιο που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη.

Mε λίγα λόγια, θα προκαλέσουμε σύγχυση στα ελληνόπουλα, στην πιο τρυφερή ηλικία, και θα τους ”ποτίσουμε” με τον αλυτωτισμό των Σκοπιανών!

Η εγκύκλιος αναφέρεται σε διορθώσεις σχετικά με την αναγραφή του όρου ”ΠΓΔΜ” στα διδακτικά βιβλία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την οποία είχε αποδέκτες το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελληνοτουρκικά 18.12.2020 – 15:20189
Τουρκία σε Ελλάδα: ”Απελευθερώστε τώρα τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου!”
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι διορθώσεις αφορούν τις αναφορές του του όρου ”ΠΓΔΜ” στις έντυπες και ψηφιακές εκδόσεις των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπ’ αρ. 9382/15-2-2019 έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών με θέμα: «Σχέσεις Ελλάδας-Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Εφαρμογή Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το όνομα και τις ορολογίες της γειτονικής χώρας».

Αναλυτικά οι διορθώσεις:

α) χάρτης με τον όρο Π.Γ.Δ.Μ. στο ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΛΕΞΙΚΟ Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού (σελ. 124)

β) στα ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ Α’ & Β’ Δημοτικού (Βιβλίο Μαθητή, σελ. 39)

γ) στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤ’ Δημοτικού (Βιβλίο Μαθητή, σελ. 42)

δ) στη ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Ε’ Δημοτικού:

βιβλία αμβλυώπων (Βιβλίο Μαθητή, Τετράδιο Εργασιών)
Βιβλίο Δασκάλου, σελ. 40

ε) στη ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΣΤ’ Δημοτικού:

Βιβλίο Μαθητή, χάρτες (σελ. 84 και 88), Πίνακας (σελ. 100), σελ. 103

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »