Η εκστρατεία επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αγωγή στο πολιτειακό δικαστήριο της Τζόρτζια, με σκοπό να ακυρώσει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στην Πολιτεία εφόσον πλέον ο απλός κόσμος ξεκίνησε να μιλά για νοθεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ενώ ήδη για άλλες πολιτείες “τρέχει” έρευνα του FBI.

Σε μια ανακοίνωση-“βόμβα” η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε ότι η αγωγή περιλαμβάνει ένορκες καταθέσεις κατοίκων της Τζόρτζια που καταγγέλλουν νοθεία.

Μόλις πριν δύο ημέρες είχε ανακοινωθεί ότι η εκπληκτική αναφορά ενός συνεργαζόμενου με τα ταχυδρομεία των ΗΠΑ όταν είπε ότι το φορτηγάκι του, γεμάτο με 144.000 έως 288.000 ψηφοδέλτια, που οδήγησε από την Νέα Υόρκη στην Πενσυλβάνια εξαφανίστηκαν, αφού τα παρέδωσε στο εκεί ταχυδρομείο.

Οι ισχυρισμοί έγιναν από το Amistad Project, που έχει ξεκινήσει μια ανεξάρτητη έρευνα για το συνέβη σε συγκεκριμένες πολιτείες που δίνουν την νίκη στον Μπάιντεν.
Τα στοιχεία έχουν ήδη ζητηθεί από το FBI.

Στις 2 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του δήλωσε πως πρόκειται ενδεχομένως για «τη σημαντικότερη ομιλία του» και τόνισε πως «το εκλογικό σύστημα είναι υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ ανέφερε το εξής:

«Κάποτε είχαμε αυτό που ονομαζόταν “ημέρα εκλογών”. Τώρα, έχουμε εκλογές ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Και πολλά κακά πράγματα συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτής της γελοίας περιόδου.

Ειδικά όταν πρέπει να αποδείξετε σχεδόν τίποτα για να ασκήσετε το μεγαλύτερο προνόμιό μας, το δικαίωμα της ψήφου. Ως Πρόεδρος, δεν έχω υψηλότερο καθήκον από το να υπερασπιστώ τους Νόμους και το Σύνταγμα των ΗΠΑ, γι’ αυτό είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω το εκλογικό σύστημα, το οποίο τώρα βρίσκεται υπό συντονισμένη επίθεση και πολιορκία».

Έπειτα, ο ίδιος συμπλήρωσε πως στην προεκλογική εκστρατεία του αποφάσισε να μην κηρύξει μια πρόωρη επικράτηση στις εκλογές, αφού θα χρειαστούν εβδομάδες ακόμα και μήνες για την οριστικοποίηση του νικητή, και άφησε αιχμές για τους αντιπάλους του καθώς -όπως είπε- «ενήργησαν σαν να γνώριζαν ήδη το αποτέλεσμα».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος πρόσθεσε:

«Η συνταγματική διαδικασία πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστεί. Θα υπερασπιστούμε την ειλικρίνεια της ψηφοφορίας διασφαλίζοντας ότι προσμετράται κάθε νόμιμο ψηφοδέλτιο και ότι δεν προσμετρώνται παράνομα ψηφοδέλτια».

Η εκστρατεία επανεκλογής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος συγκέντρωσαν από κοινού το ποσό των 207, 5 εκατομμυρίων δολαρίων από την ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών και μετά, όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη και το ποσό θα δοθεί για να αποδειχθεί η εγκυρότητα των εκλογών.

 

H μετεκλογική κινητοποίηση για τη συγκέντρωση χρημάτων από τις επιτροπές που υποστηρίζουν τον Τραμπ αύξησε το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 23 Νοεμβρίου, στα 495 εκατομμύρα δολάρια, όπως ανακοίνωσε η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »