Τι αναφέρει πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ
Ραγδαία ένταση έχουμε αρχικά στην Κριμαία, στην οποία οι ρωσικές αρχές κατηγορούν την Ουκρανία (ανεπίσημα πιθανόν και την Τουρκία), για προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων, όπως και σε περιοχές της Ρωσίας, ενώ η συνέχεια είναι τρομακτικά ενδιαφέρουσα αφού αφορά την Τουρκία και πρόταση των ΗΠΑ.

Πρόκειται για ένα τεράστιο κόλπο στην πιο “καυτή” περιοχή του πλανήτη αυτήν την στιγμή, αφού μιλάμε για πρόταση των ΗΠΑ δια μέσω του τύπου προς τον Ερντογάν, ώστε να στηρίξει ο ίδιος το ΝΑΤΟ και την Ουκρανία στο Ντονέτσκ, για να μπορέσει να γυρίσει πίσω στις “αγκάλες” της δύσης, διαφορετικά θα υπάρξουν σοβαρότατα αντίποινα.
Σύμφωνα με το Edward G. Stafford, οι ΗΠΑ ουσιαστικά θέλουν την Τουρκία να πρωτοστατήσει στην Ουκρανία ενάντια στην Ρωσία, δημιουργώντας μια σοβαρή κρίση Τουρκίας-Ρωσίας για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

 

Ο συγκεκριμένος πρώην διπλωμάτης των ΗΠΑ, μέσω άρθρου του απευθύνεται στην Άγκυρα λέγοντας ότι “δημιουργείται μια μεγάλη ευκαιρία στην Τουρκία να επιστρέψει ξανά στο σύστημα εξουσίας του Ατλαντικού μέσω Ουκρανίας. Το μόνο που απαιτείται είναι η δημιουργία εχθρότητας με την Μόσχα στην κρίση της Ουκρανίας.

Η κρίση της Ουκρανίας προσφέρει την τεράστια ευκαιρία να επιστρέψει στη Δύση η Τουρκία, θα δεχτεί όμως ο Ερντογάν;”.
Ο πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, τόνισε ότι σε περίπτωση τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας ή ακόμα και παρέμβασης εναντίον της Ρωσίας στην Μαύρη θάλασσα, με βασικό στήριγμα το ΝΑΤΟ, η Ρωσία θα αναγκαστεί να οπισθοχωρήσει στα σχέδια της.

Το κύριο σχέδιο του Πούτιν είναι ο έλεγχος της Μαύρης Θάλασσας, και αυτό το σχέδιο μόνο η Τουρκία μπορεί να το εμποδίσει.

Ο Stafford δήλωσε ότι “η συνδρομή του ΝΑΤΟ είναι απαραίτητη για να ανακουφίσει την πίεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Συρία και Ανατολική Μεσόγειος, είναι περιοχές που έχουμε σε εξέλιξη διάφορα σενάρια τα οποία οφείλουν να διδάξουν στον Πρόεδρο Ερντογάν… ταπεινότητα, ώστε αυτός να επιστρέψει στους συμμάχους του.
Αν ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέψει στη Δύση υποστηρίζοντας την Ουκρανία, τότε θα μπορούσε να βρει έναν Αμερικανό πρόεδρο που θα κατανοεί τον ίδιο, ενώ θα δίνει βαρύτητα στους προσωπικούς δεσμούς μαζί του”, κατέληξε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Η πρόταση στον Ερντογάν να στηρίξει την Ουκρανία με κάθε μέσο στην περιοχή του Ντονέτσκ και της Μαύρης Θάλασσας, προϋποθέτει την ένταση με την Ρωσία, η οποία μέσω της Natalya Poklonskaya, (αναπληρώτρια πρόεδρος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Δούμας) έχει ήδη ρίξει στην Άγκυρα “πύραυλο Κρουζ” πριν λίγες ημέρες, όχι τυχαία όπως φαίνεται.

H αντιπρόεδρος είχε τονίσει “ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι δηλώσεων. Πως θα φαινόταν στην Τουρκία εάν έχανε την Κωνσταντινούπολη; Μην πιάνετε στο στόμα σας την Κριμαία λοιπόν!”

Η Μόσχα γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτά τα παιχνίδια Τουρκίας-δύσης και απείλησε με την Κωνσταντινούπολη.

Ρώσος ειδικός για το θέμα αυτό ανέφερε: “ Τα νέα, που έρχονται σχεδόν κάθε μέρα, υποδηλώνουν ότι το Κίεβο, η Άγκυρα, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες είναι σαφώς αποφασισμένοι να ξεκινήσουν πόλεμο με τη Ρωσία.

Θέλουν να αναγκάσουν το Κρεμλίνο είτε να σηκώσει λευκή σημαία, είτε να παραδώσει το Ντονιέτσκ, την Κριμαία και ό, τι άλλο απαιτείται (Καλίνινγκραντ, Βίμποργκ, Κουρίλες νήσους κ.λπ.).

Η Τουρκία έχει υποσχεθεί να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα, ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ουκρανίας.

Η Άγκυρα καταλαμβάνει επίσης σταθερά τη μία περιοχή μετά την άλλη, στην πορεία της για την δημιουργία ενός ενεργειακού και εφοδιαστικού διαδρόμου από την Ασία στην Ευρώπη, για αυτό και η εισέβαλε ή βοήθησε στρατιωτικά σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Καραμπάχ.

Η Ουκρανία είναι ο επόμενος στόχος. Ο Ερντογάν σχεδιάζει να επεκτείνει τις δυνατότητες της χώρας του προκαλώντας ισχυρό πλήγμα στα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στο νότο.

Υπάρχουν πληροφορίες για την εμφάνιση μελών του πολωνικού και του τουρκικού στρατού στο Ντονιέτσκ. Μιλάμε για καταδρομείς, οι οποίοι συντονίζουν τους ισλαμιστές μισθοφόρους από τη Μέση Ανατολή. Οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας με τη βοήθεια Τούρκων στρατολογούν μισθοφόρους στη Συρία.

Είναι σαφές ότι οι Δυτικοί δεν πρόκειται να πολεμήσουν στην περιοχή και για αυτό θέλουν τους Τούρκους να το κάνουν για λογαριασμό τους, στηρίζοντας τους όμως παντοιοτρόπως (αέρα-στεριά και θάλασσα).

Τουρκία και ΝΑΤΟ θα υποστηρίξουν το Κίεβο με πληροφορίες, όπλα, πυρομαχικά, συμβούλους και ότι άλλο απαιτηθεί. Το ΝΑΤΟ θα δημιουργήσει ομάδες στρατευμάτων στη Βαλτική, την Πολωνία, τα Βαλκάνια, για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα με σκοπό να την αποτρέψει από το να διέλθει τον Δνείπερο ποταμό.

Η δυτική πολιτική έναντι της Ρωσίας έχει εκφραστεί εδώ και χρόνια άλλωστε από τον γνωστό Αμερικανό ειδικό Z. Brzezinski: “Δημιουργείται μια νέα παγκόσμια τάξη με την ηγεμονία των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, εις βάρος της Ρωσίας, στα ερείπια της Ρωσίας”, είχε αναφέρει ο ίδιος.

Νομίζουμε ότι αν ξεκινήσει κάτι τέτοιο στην Α.Ουκρανία, τότε ένας πιθανός τρομερός πόλεμος θα είναι πιο πιθανός παρά ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »