<<ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ>>

Αίγιο 5/12/2020                                                                                           αρ.πρωτ:6618
  Προς: Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.Άδωνη Γεωργιάδη
Ανοίξτε  το λιανεμπόριο Αξιότιμε κ. Υπουργέ !
Αν και θεωρητικά είστε γνώστης των δύσκολων συνθηκών της αγοράς, με το τρεις φορές καμμένο βιβλιοπωλείο σας, αναγκαζόμαστε  για πολλοστή φορά να  σας ενημερώσουμε και να σας υπενθυμίσουμε για την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι συνάδελφοι μας Έμποροι, οι υπαλληλοι μας και οι οικογένειές μας. Φαίνεται πως ξεχάσατε και ενώ είμαστε σίγουροι για τις αγνές προθέσεις σας, συνεχίζετε τα ίδια λάθη!  Βάζετε λουκέτο στα μαγαζιά μας φτωχοποιώντας έτσι τους Έλληνες Εμπόρους και μικροεπιχειρηματίες . Δίνετε, για ακόμα μια φορά δώρα στους μεγάλους με τις πρακτικές του αθέμιτου ανταγωνισμού που τους ευνοούν και συνεχόμενα χαστούκια στο λιανεμπόριο . Στο πρώτο lockdown  κλείσατε τα μικρομάγαζα και αφήσατε τις πολυεθνικές και τα υπερμάρκετ να πουλάνε όλα τα είδη μας , δημιουργώντας υπερκέρδη εκατομμυρίων εις βάρος μας. Δυστυχώς τότε δεν ακούσατε τις κραυγές αγωνίας μας. Σήμερα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Λιανεμπόριο, εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, αθλητισμός, βρίσκονται σε μια βάρκα που βουλιάζει.
Πριν είκοσι περίπου μέρες και μετά την πανελλήνια δημόσια κατακραυγή εξαιρέσατε όλα τα διαρκή αγαθά από τα υπερμάρκετ. Όμως μέσα σε μια εβδομάδα με νέο νόμο, τα περισσότερα από αυτά ξαναμπήκαν στα ράφια των πολυεθνικών.
Έρχονται χιλιάδες λουκέτα, χιλιάδες μαγαζιά δε θα ξανά ανοίξουν και χιλιάδες υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι.(καθημερινά βλέπουμε να αδειάζουν καταστήματα) .
 Έχουμε αύξηση ενδοοικογενειακής βίας, έχουμε πολλά ψυχικά προβλήματα από στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνουν Έμποροι και συνάνθρωποι μας . Έχουμε αύξηση στα ψυχοφάρμακα και μεγάλη αύξηση στους  υπέρβαρους και κυρίως στα παιδιά μας που είναι κλεισμένα μέσα.  Έχουμε αύξηση στις αυτοκτονίες, ( 1% αύξηση του ποσοστού ανεργίας, συνεπάγεται περίπου 120-150 αυτοκτονίες συνανθρώπων μας). Έχουμε χειροτέρευση της κατάστασης στου έχοντες χρόνια προβλήματα με καρδιά, καρκίνους κλπ γιατί φοβούνται να πάνε στα νοσοκομεία και οι εγχειρήσεις τους πάνε πίσω. Όλα αυτά είναι μετρήσιμα στοιχεία και τα γνωρίζετε πολύ καλά. Το ερώτημα λοιπόν είναι ένα γενικό lockdown δημιουργεί μεγαλύτερο “κακό” από το “καλό” που προσφέρει στον γενικό πληθυσμό της χώρας μας;;; Και αν ναι γιατί επιμένετε  σε αυτό; Σας υπενθυμίζουμε ότι τα μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα όπως επανειλημμένως έχει καταγραφεί στις επιδημιολογικές μετρήσεις και έχει αναγνωρίσει η ίδια η κυβέρνηση δεν αποτελούν πηγές μετάδοσης της πανδημίας.
    Η έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ( Public Health England) , πριν δέκα περίπου μέρες έρχεται να μας δικαιώσει. Η μελέτη έδειξε πως τα σούπερ μάρκετ αποτελούν την νούμερα ένα εστία  μετάδοσης της Covid-19 με τα σχολεία να ακολουθούν. Αυτό σε εμάς που είμαστε οι πραγματικοί γνώστες της αγοράς και μάχιμοι καθημερινά στο πεζοδρόμιο, ήταν αναμενόμενο. Τα σούπερ μάρκετ είναι ο χώρος που ακόμα και εν μέσω lockdown δεν μπορεί να αποφύγει κανείς το να πάει. Αποτελούν λοιπόν τον κύριο χώρο συγχρωτισμού μεγάλης μερίδας ανθρώπων και σύμφωνα με την έρευνα κεντρική εστία μετάδοσης. <<  ΠΗΓΗ: Public Health England, Independent  >> .           Αγαπητέ κ.Υπουργέ, <<ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ>> ώστε να αποφεύγουμε τις συνθήκες συγχρωτισμού και να κάνουν οι καταναλωτές με ασφάλεια και με αποστάσεις τις αγορές τους στο λιανεμπόριο. Μην ρισκάρετε την υγεία του Ελληνικού λαού εν μέσω της πανδημίας .    Από την στιγμή μάλιστα που δια στόματος του κ.Πρωθυπουργού τα μαγαζιά του λιανεμπορίου ανήκουν στα ασφαλέστερα σημεία συναλλαγών ! Αγαπητέ κ.Υπουργέ, πιστέψαμε σε εσάς και δώσαμε αγώνες για να γίνετε κυβέρνηση. Ας μην μείνετε χαραγμένοι στην μνήμη μας, σαν η κυβέρνηση που ο Ελληνικός λαός δεν γιόρτασε καμία από τις Εθνικές του επετείους, δεν τίμησε την μνήμη της Πρωτομαγιάς και του Πολυτεχνείου, έκανε μαύρο Πάσχα αλλά και όπως δείχνουν τα πράγματα θα κάνει και μαύρα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά !! Το  δανεικό χιλιάρικο ή διχίλιαρο της επιστρεπτέας 4 (που πολλές χιλιάδες συναδέλφων μου ΔΕΝ θα πάρουν γιατί τους εξαιρέσατε) ,είναι το τυράκι στην φάκα για το οριστικό μας λουκέτο.
                                                                                                                                                                            με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                                                                                                                Λάμπης Π.Παπαδόπουλος
                                                                                                                                                Πρόεδρος Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »