Αίγιο: 15 Δεκεμβρίου   2020                                         Αριθμ. Πρωτ.:6623

 

 

 Προς:  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό

 

    

 Κοινοποίηση :

  1. Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα
  2. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη
  3. Βουλευτές Αχαΐας
  4. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη
  5. Πρόεδρο ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα 
  6. Πρόεδρο Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κ. Γιώργο Βαγενά
  7. Πρόεδρο Επιμελητήριου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκα
  8. Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας
  9. ΜΜΕ

                           

Αξιότιμε κ

.κ Πρωθυπουργέ, 

 Σαν εκπρόσωποι του μεγαλύτερου και ιστορικότερου Συλλόγου και συνδικαλιστικού οργάνου της Αιγιάλειας, κάνουμε μια απέλπιδα προσπάθεια να μας ακούσετε, μετά από δεκάδες προτάσεις που  έχουμε αποστείλει στους κ.κ Υπουργούς σας, που δυστυχώς κατέληξαν στον κάλαθο των απορριμμάτων.  

Από την μία αντιλαμβανόμαστε το δύσκολο κυβερνητικό σας έργο και ταυτόχρονα εισακούουμε τους ειδικούς, αλλά από την άλλη προσπαθούμε απεγνωσμένα να συγκρατήσουμετο θυμό και τη δικαιολογημένη οργή των συναδέλφων μας Εμπόρων που βρίσκονται σε απόγνωση.

Σας ενημερώνουμε πως η υπηρεσία παράδοση / παραλαβή εκτός – (click away), είναι ένα ακόμα <δώρο> υπέρ των μεγάλων που έχουν eshop και δε συνάδει, ούτε μπορεί να εφαρμοστεί με την Ελληνική  πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όταν μάλιστα τη ίδια στιγμή τα υπερμάρκετ πωλούν σχεδόν τα πάντα, χωρίς ραντεβού, με μετρητά και χωρίς να προσβάλουν τον καταναλωτή αλλά και τον επιχειρηματία με την παράδοση  εμπορευμάτων στο δρόμο και στο πεζοδρόμιο. 

Αξιότιμε κ.κ Πρωθυπουργέ, γνωρίζουμε πολύ καλά την ευαισθησία σας, απέναντι στο λιανεμπόριο που αποτελεί εδώ και χρόνια την ραχοκοκαλιά της Εθνικής μας οικονομίας και σας στήριξε (κατά πλειοψηφία), για να το ελαφρύνετε από τις φορομπηχτικές πολιτικές προηγούμενων κυβερνήσεων σας μεταφέρουμε μια πρόταση ύστερα από διαβούλευση που έχουμε καθημερινά με ενεργούς Εμπόρους, μέλη του Συλλόγου μας. 

Βλέποντας το αδιέξοδο στο οποίο εισερχόμαστε, κάνουμε  μια τελευταία προσπάθεια να ανοίξουμε με ασφάλεια για το κοινωνικό σύνολο τα καταστήματά μας και να περισώσουμε ότι μπορούμε. 

Ήδη έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το επιτύχουμε και μάλιστα το έχετε αναγνωρίσει και εσείς προσωπικά. 

Σας κάνουμε μια πρόταση που έχει ως σημαία την πολιτική ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στο λαό που σας εξέλεξε. 

Ζητάμε οι εναπομείναντες δεκαεπτά εργάσιμες ημέρες  των εορτών μέχρι των Φώτων,  να μοιραστούν εκ περιτροπής, μεταξύ του λιανεμπορίου και των υπερμάρκετ .

Συγκεκριμένα ζητάμε μία ημέρα ανοικτά το λιανεμπόριο και μία τα υπερμάρκετ. 

Με τον τρόπο αυτό, ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί και εσείς με το περί δικαίου αίσθημα που σας διακατέχει θα κρατήσετε μια θέση ίσων αποστάσεων προς όλους. 

Ίσως έστω και αργά μία ισομερή αντιμετώπιση είναι η χρυσή τομή, όχι για να ανακάμψουμε οικονομικά, αυτό θέλει πολύ χρόνο και πολλές “θαυματουργές ενέσεις”, αλλά για να αισθανθούμε μετά από καιρό, πως αυτοί τους οποίου επιλέξαμε για να μας διοικούν και να αποφασίζουν για το μέλλον μας, έχουν ενσυναίσθηση αυτού που βιώνουμε ως Ελληνικός λαός και είναι άξιοι εκπρόσωποι μας γιατί και ΜΑΣ ΑΚΟΥΝ αλλά και ΜΑΣ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ !!!

με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

 

              ο Πρόεδρος                                                    η Γ. Γραμματέας

 

           

Χαράλαμπος Π. Παπαδόπουλος                                Νικολέτα Χανδόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »