Τυτόχρονα η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX νότια της Κρήτης!
Συνεχίζει να μην δίνει πειστικές απαντήσεις η Αθήνα για τα τουρκικά αλιευτικά. Τα φοβικά ”σύνδρομα” δεν λένε να φύγουν και οι απαντήσεις που δίνονται προκαλούν προβληματισμό.

Τι ”διαρρέουν” κυβερνητικά ΜΜΕ
Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό και στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών αφού συγκεντρώθηκε στα Δαρδανέλια κινείται προς το Λιβυκό πέλαγος. Με προσοχή παρακολουθεί η Αθήνα τις κινήσεις της Άγκυρας.

Τα τουρκικά αλιευτικά βρίσκονται σε διεθνή ύδατα στο βόρειο Αιγαίο και αρχικά είχαν δηλώσει πως έχουν κατεύθυνση προς το Λιβυκό πέλαγος.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πηγές του υπ. Ναυτιλίας, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει μεγάλος αριθμός τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, καθώς τουρκικός νόμος απαγορεύει την αλίευση στα τουρκικά χωρικά ύδατα από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου.

Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που επικαλείται το MEGA σημείωσαν ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις τους, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μία κίνηση της Άγκυρας προκειμένου να εξετάσει την ταχύτητα αντίδρασης της Αθήνας.

Προς κρίση: Εισβολή τουρκικών αλιευτικών στο Θρακικό Πέλαγος
Πάντως με μία γρήγορη ”ματιά” στο marine traffic, θα διαπιστώσει κανείς πως τα τουρκικά αλιευτικά συνεχίζουν να παραμένουν στο Αιγαίο!

Εάν δει κανείς τα στίγματα στον χάρτη από χθες, θα διαπιστώσει πως αρκετά βρίσκονται σε ελληνικά ύδατα!

Στη Μύκονο ήταν σε διεθνή ύδατα; Αλήθεια, τι περιμένει η Αθήνα; Θα υπάρχει κάποια αντίδραση, ή οδηγούμαστε σε τετελεσμένα;

Και επίσης ακόμα και να κατευθύνονται στη Λιβύη, η Ελλάδα θα επιτρέψει να φθάσουν μέχρι εκεί;

NAVTEX από την Τουρκία
Η Τουρκία με NAVTEX που εξέδωσε ανακοινώνει άσκηση στην περιοχή όπου η TOTAL θα αρχίσει έρευνες το φθινόπωρο. Περιοχή που βρίσκεται εντός του τουρκολιβυκού “διαδρόμου”.

NAVTEX 0963/20

TURNHOS N/W : 0963/20
MEDITERRANEAN SEA
1. MARITIME TRAININGS, ON 18 JUL 20 FROM 1300Z TO 1800Z IN AREA YAVUZ AREA BOUNDED BY;
34 15.65 N – 024 24.55 E
34 15.65 N – 025 25.00 E
33 36.00 N – 025 25.00 E
33 36.00 N – 024 24.55 E
CAUTION ADVISED.
2. CANCEL THIS MESSAGE 181900Z JUL 20.

Δείτε σε χάρτες που ”έκοβαν” βόλτες χθες τα αλιευτικά!

GALLERY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »