Mεγάλη βρετανική εφημερίδα επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί μετακινήσεως δεκάδων χιλιάδων μεταναστών στην Τουρκία, καθώς τωρινές δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι τουρκικές αρχές τους άφησαν ελεύθερους από τα ειδικά κέντρα και αυτοί μετακινούνται στις παράκτιες περιοχές των μικρασιατικών παραλίων με σκοπό να έρθουν στα ελληνικά νησιά. 

Οι Τούρκοι απελευθερώνουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, προκαλώντας φόβους ότι όλοι αυτοί θα διαφύγουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες”, γράφουν οι Βρετανοί.

”Την στιγμή όμως που σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια έχει επιβληθεί απομόνωση για όλους του κατοίκους λόγω της πανδημίας, δεν είναι επικίνδυνο που η Άγκυρα αφήνει ελεύθερους χιλιάδες μετανάστες με προορισμό τα ελληνικά νησιά ;

Οι ελληνικές αρχές έχουν αυξήσει την δράση των σκαφών της ακτοφυλακής, τις αεροπορικές δυνάμεις και τις περιπολίες σε μια προσπάθεια να διακοπεί κάθε πιθανή προσπάθεια εισροής μεταναστών. 

Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων – Kεμαλιστές σε Ερντογάν: ”Να εφαρμόσουμε τον εθνικό μας όρκο-Στρατηγικής σημασίας η Κύπρος!”

Είναι γνωστό ότι οι περιοχές κατά μήκος της δυτικής ακτής της Τουρκίας χρησιμοποιούνται ευρέως από Τούρκους λαθρεμπόρους, οι οποίοι προσπαθούν να μεταφέρουν μετανάστες στα κοντινά ελληνικά νησιά με πλοιάρια.

Η Τουρκία το Σαββατοκύριακο ανακοίνωσε 56.900 επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό και 1.200 θανάτους.”

Δεν είναι σαφές εάν όλοι αυτοί οι μετανάστες έχουν κορονοϊό” τονίζει η βρετανική εφημερίδα, αλλά το σίγουρο είναι ότι διέρχονται μέσα από τουρκικές περιοχές όπου υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα και αυτό αλλάζει άρδην την κατάσταση.

Σχέδιο της Άγκυρας η αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Το σχέδιο του Ερντογάν στην προκειμένη περίπτωση πιθανότατα έχει διττό στόχο στην πορεία “διχοτόμησης” του Αιγαίου που αποτελεί πάγιο πλάνο όλων των τουρκικών κυβερνήσεων εδώ πολλά χρόνια.

Πρώτον, οι Τούρκοι επιζητούν την αποστρατικοποίηση των νησιών μας αφού η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει συστηματικά τις Συνθήκες του 1923 στη Λωζάνη και Παρισίωντο 1947, εξοπλίζοντας 16 από τα 23 νησιά.

Κύρια επιδίωξη της Άγκυρας είναι η μελλοντική υλοποίηση του σχεδίου “Γαλάζια Πατρίδα”, αφού καταφέρει να “εκδιωχθεί” με κάθε τρόπο ο ελληνικός στρατός από τα νησιά πρώτης γραμμής στο Αιγαίο, τα οποία οι Τούρκοι θεωρούν ως “φυσική προέκταση” της Ανατολίας, ενώ ακριβώς απέναντι σταθμεύει η τουρκική 4η στρατιά επανδρωμένη 100% και έτοιμη για δράση με τις μονάδες των πεζοναυτών στην Φώκαια.

Δεύτερον, την πρόκληση χάους εντός της ελληνικής επικράτειας αφού τόσες χιλιάδες μετανάστες σε μια χώρα που έχει πρόβλημα ακόμη με την οικονομία εν μέσω πανδημίας, μια τέτοια κίνηση θα ήταν πολύ δύσκολα διαχειρίσιμα υπόθεση.   

Χωρίς την παρουσία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε όλα αυτά τα νησιά αυτά, σε μερικά χρόνια και με ένα πιθανό ζοφερό κλίμα εντός Ελλάδος από την παρουσία χιλιάδων αλλοδαπών, οι Τούρκοι θα πράξουν ενδεχομένως ότι έκαναν και στην Κύπρο το 1974, επιχειρώντας τετελεσμένα σε  δύο νησιά η θέση των οποίων θα τους έδινε “δικαιώματα” στο Αιγαίο. 

Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι: ”Επιθετικές κινήσεις από την Ελλάδα στο Αιγαίο-Ενισχύεται με νέα οπλικά συστήματα”

Σκοπός για τους Τούρκους σε αυτό το σενάριο, θα ήταν πιθανόν κάποια ελληνικά νησιά, τα οποία θα έδιναν πρόσβαση στην “γραμμή διχοτόμησης” του ελληνικού Αρχιπελάγους την οποία έχουν δημοσιεύσει τόσες φορές τουρκικά ΜΜΕ (γεωγραφική σημασία), για να επιχειρήσουν πιθανόν στην συνέχεια να διεκδικήσουν τον διαχωρισμό του Αιγαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι το αμερικανικό ινστιτούτο Jamestown Foundation, είχε αναφερθεί στα νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας ότι η Τουρκία τα έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο.

Το γνωστό γεωπολιτικό ινστιτούτο The Jamestown Foundation σε ειδική έκθεση του υπενθύμιζε ότι το εν λόγω σχέδιο αποτελεί μέρος των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων του Ερντογάν, όπως και η πιθανότητα ρήξης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η οποία όπως φαίνεται απασχολεί πολύ σοβαρά τις ΗΠΑ αλλά και το ΝΑΤΟ.

Όπως και να έχει η Τουρκία ετοιμάζει να υλοποιήσει κάτι πολύ ύποπτο το επόμενο χρονικό διάστημα που ο καιρός θα καλυτερέψει γεμίζοντας με βάρκες προς τα ελληνικά νησιά. Η αντίδραση μας θα πρέπει να είναι η ίδιο με τον Έβρο, σκληρή και ακαριαία αλλιώς θα έχουμε μεγάλα προβλήματα  καλοκαιριάτικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »