‘Τρέχουν” οι εξελίξεις
Mετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας της για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών από τη Γαλλία, η Ελλάδα αναζητά τώρα πιο σύγχρονες φρεγάτες.

To ΠΝ βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η ηγεσία στέλνει μήνυμα στους Τούρκους καθημερινά και είναι σαφές το μήνυμα πως οποιαδήποτε πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη.

Αν κι εφόσον χρειαστεί, η απάντηση του ΠΝ θα είναι καταστροφική για τους Τούρκους. Το έχουμε αποδείξει εξάλλου. Η χώρα μας βέβαια χρειάζεται ενισχύσεις. Το Πενταπόσταγμα καθημερινά αναφέρει πως με κάποιες προσθήκες ακόμα, η Τουρκία είναι χαμένη.

Oι νέες εξελίξεις

Η Γαλλία φέρεται να είναι διατεθειμένη αν απαιτηθεί να ρίξει στο τραπέζι την επιλογή του γαλλικού στολίσκου με Μistral, FREMM και La Fayette, ο οποίος θα ελλιμενίζεται ή στην Κρήτη ή στην Κύπρο και θα επιχειρεί μαζί με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, έως ότου κατασκευαστούν οι Belharra. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την lepetitjournal.com η Γαλλία «σκέφτεται να πουλήσει στην Ελλάδας τις φρεγάτες La Fayette» καθώς και τέσσερις IDF.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως η Ελλάδα «επιθυμεί ακόμα ένα συμβόλαιο με την Γαλλία για δύο μεταχειρισμένες φρεγάτες» έως ότου παραδοθούν οι νέες φρεγάτες σε επτά ή οκτώ χρόνια.

Το μόνο… πρόβλημα της γαλλικής πρότασης ήταν πως δεν περιλάμβανε αρχικά πλοία ενδιάμεσης λύσης, αφού οι Γάλλοι δεν είχαν FREMM να δώσουν στην Ελλάδα ενώ οι La Fayette που διαθέτουν δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές που είχε θέσει η Αθήνα, σύμφωνα με το Newpost.

Τώρα, φαίνεται πως αλλάζει και αυτό, αφού σύμφωνα με πληφοροφορίες, δύο La Fayette αναβαθμίζονται ήδη σε γαλλικά ναυπηγεία.

Όπως και να έχει, η χώρα μας πρέπει να βιαστεί, καθώς χρειαζόμαστε άμεσα πολεμικά πλοία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »