Σε πλήρη εξέλιξη το κουρδικό αντάρτικο στα βουνά του Β. Ιράκ
Κρύβει πολλούς θανάτους η Άγκυρα απ’ ότι φαίνεται, καθώς οι απώλειες του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ ακούμπησαν ξανά διψήφιο αριθμό, χωρίς καμία ανακοίνωση από το τουρκικό ΥΠΑΜ. Οι Κούρδοι “μαέστροι” του αντάρτικου πολέμου βρίσκονται εν μέσω αντεπίθεσης στην τουρκική εισβολή και ισχυρής άμυνας σε επιχειρήσεις για την κατάκτηση στρατηγικού υψώματος καθοριστικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου.

Σαρώνουν οι Κούρδοι αντάρτες: Κατέστρεψαν τεθωρακισμένο σε τουρκικό έδαφος
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου των Λαϊκών Αμυντικών Δυνάμεων (HPG (Hêzên Parastina Gel) του Νότιου Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), 14 στρατιώτες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων της γυναικείας αντάρτικης μονάδας YJA-Star στο Heftanin.

Η ανακοίνωση της HPG αναφέρει επίσης και αντάρτικη δράση στην επαρχία Σιρνάκ στο Βόρειο Κουρδιστάν. Στην περιοχή Heftanin στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ), οι αντάρτες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην επιχείρηση κατοχής του τουρκικού στρατού που ξεκίνησε στα μέσα Ιουνίου.

Οι αντάρτες του YJA-Star στόχευσαν στρατόπεδο στο Qesrokê στις 7 Ιουλίου. Ένα καταφύγιο καταστράφηκε εντελώς και δώδεκα στρατιώτες σκοτώθηκαν επί τόπου. Στην περιοχή Şeşdara, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές νωρίς το πρωί.

Η HPG ανακοίνωσε επίσης ότι οι αντάρτες μαχητές Goran Goyi και Viyan Devrim μαρτύρησαν σε μια τουρκική αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Xantûr στις 3 Ιουλίου. Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχείρηση την 1η Ιουλίου στην περιοχή Kato Jirka του Şırnak. Η επιχείρηση καλύπτει τις περιοχές Kani Reşê στο Deriyê Qaçê.

Η ανακοίνωση της HPG αναφέρει επιπλέον πως, “στις 5 Ιουλίου οι δυνάμεις μας τιμώρησαν του δύο αντάρτες Sebahattin Güngör και Hejar Batmaz, καθώς αυτά τα πρόσωπα συνεργάζονταν με τον τουρκικό στρατό κατοχής, έβγαλαν φωτογραφίες της περιοχής στο όρος Cudi ως υποτιθέμενοι κυνηγοί, έφτιαξαν χάρτες της περιοχής και πρόδωσαν τις θέσεις των δυνάμεών μας. Είχαν μαζί τους δύο τουφέκια, δύο φορητά ραδιόφωνα και κιάλια, τα οποία κατασχέθηκαν”.

Όσον αφορά τις τελευταίες αεροπορικές επιδρομές, η HPG είπε ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις περιοχές Karker και Sida στην περιοχή Zap στις 7 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα μεταξύ των Κούρδων ανταρτών.

Στις 15 Ιουνίου, το τουρκικό κράτος εισέβαλε στην περιοχή Heftanin στο Νότιο Κουρδιστάν. Από τις 16 Ιουνίου, ο τουρκικός στρατός προσπαθεί να αναπτύξει στρατεύματα στην περιοχή. Οι αντάρτες αντιμετωπίζουν την «επιθετική αντίσταση της Cenga Heftanin». Προκειμένου να εξασφαλιστεί η αποτυχία των τουρκικών σχεδίων, αποφασιστικός παράγοντας είναι η αντίσταση των ανταρτών.

Οι Κούρδοι αντάρτες δημοσιεύουν καθημερινά πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες του τουρκικού στρατού, τεκμηριώνοντας τις ενέργειές τους μέσω ηχογραφήσεων, ωστόσο το τουρκικό καθεστώς κρύβει μεγάλο αριθμό των νεκρών. Αλλά αυτός ο πόλεμος δεν αφορά μόνο τους αντάρτες.

Η εθνοκάθαρση στα ορεινά χωριά, η καταστροφή και η λεηλασία σπιτιών και περιουσιών στο Κουρδιστάν, η σφαγή των ζωντανών και του αγροτικού εξοπλισμού, οι θανατηφόρες επιθέσεις στις οποίες δεν γίνεται διάκριση μεταξύ ανταρτών και μικρών παιδιών, κατέστησε αυτό ακριβώς το γεγονός σαφές. Η τουρκική εισβολή στο βόρειο Ιράκ αποτελεί μία ακόμα επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα και ένα ακόμα έγκλημα πολέμου που συμπληρώνεται “ποινικό μητρώο” της Τουρκίας.

Η Τουρκία προσπαθεί να διακόψει τις επαφές μεταξύ του λαού και των αντάρτων, επομένως το τουρκικό κράτος επιτίθεται όχι μόνο στα βουνά και τους πυρήνες του HPG αλλά και στους άμαχους οικισμούς, προσπαθώντας να επιβάλλει την κυριαρχία της στην περιοχή.

Το ύψωμα Xantur συνδέει τρία μέρη του Κουρδιστάν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτός ο λόφος, αποτελεί στρατηγικό στόχο και για τις δύο πλευρές και προτεραιότητα των τουρκικών επιθέεων.

Στη συνέχεια, η Τουρκία σχεδιάζει να προχωρήσει προς το νότο, έτσι ώστε η παράνομη τουρκική εισβολή να επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή του Νότιου Κουρδιστάν. Ο τουρκικός στρατός είχε ήδη αποτύχει σε μια τέτοια επιχείρηση το 1992.

“Στάχτη” η τουρκική βιομηχανία: Κούρδοι ανατίναξαν εργοστάσιο στην Τουρκία
Ο κουρδικός πληθυσμός βρίσκεται ήδη στους δρόμους και καθιστά σαφές ότι δεν θέλει τον τουρκικό στρατό κατοχής στη χώρα του. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Νότιου Κουρδιστάν δεν αναγνωρίζει τη κρισιμότητα της κατάστασης, δείχνει ότι είναι ανίκανο να προστατεύσει τον πληθυσμό του.

Αυτό καθιστά περισσότερο από σαφές στους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να παλέψουν, ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την αμοιβαία υποστήριξη των ανταρτών και του κουρδικού λαού. Τίποτα δεν είναι δυνατότερο αντάρτες, των οποίων η δύναμη πηγάζει από το Έθνος τους..

Ισχυρές μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των ανταρτών πραγματοποιούνται στις περιοχές Xantur, Şeşdara και Dûpişk. Πολλοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και οι ενέργειες των ανταρτών συνεχίζονται.

Έντεκα Κούρδοι αντάρτες πέθαναν στη μάχη, θυσιάζοντας τη ζωή τους για να προστατεύσουν τους ανθρώπους του Νότιου Κουρδιστάν από το βάρβαρο τουρκικό καθεστώς.

Φαίνεται ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει πολύ, ωστόσο οι αντάρτες δεν δείχνουν καμία πρόθεση να υποχωρήσουν και τα στρατεύματα κατοχής δεν έχουν το θάρρος να κατέβουν από τους κατεχόμενους λόφους. Η κουρδική αντίσταση, λοιπόν, μπορεί να διαρκέσει πολύ, αλλά σχεδόν σίγουρα θα είναι νικηφόρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »