Οι Γάλλοι για άλλη μία φορά δεν χαρίζονται στη Τουρκία. H κόντρα Άγκυρας-Παρισιού έχει ”φουντώσει”, με την κόντρα να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Η εκτεταμένη παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο προκάλεσε ανησυχία στην Άγκυρα λόγω της δυναμικής μιας χώρας με μεγάλη αμυντική δύναμη, η οποία διαθέτει και πυρηνικά όπλα.

Η Τουρκία θεωρεί τη συμμετοχή της Γαλλίας στο σχέδιο που αφορά την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο ως αδικαιολόγητη ανάμειξη κοντά στις ακτές της Τουρκίας, δημιουργώντας παρασκηνιακά ένα τρομερό γαλλο-τουρκικό γεωπολιτικό ανταγωνισμό.

Οι Γάλλοι όμως δεν ”χτυπάνε” τη Τουρκία μόνο στη Μεσόγειο, αλλά και στο εσωτερικό της. Πρωτοσέλιδο της μεγάλης γαλλικής εφημερίδας ”La Marseillaise”, αναδεικνύει το κουρδικό ζήτημα και μάλιστα κάνει αφιέρωμα στον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

 

Το πρωτοσέλιδο γράφει το εξής: ”Να απελευθερωθεί άμεσα ο Οτσαλάν!” Αυτός ο τίτλος έκανε έξαλλους τους Τούρκους, οι οποίοι ζητάνε εξηγήσεις!

Οι Τούρκοι ”στάζουν” μίσος κατά των Κούρδων

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε σε μήνυμά του:

”13 τέκνα μας που πριν από 6 χρόνια είχαν απαχθεί από το ΡΚΚ στο Β.Ιράκ, με ξεδιάντροπο και άνανδρο τρόπο έγιναν μάρτυρες. Αν δεν συλλάβουμε και δεν κομματιάσουμε σε χίλια κομμάτια τον Μουράτ Καραγιλάν, αυτό το Έθνος και οι Μάρτυρες μας, να με φτύσουν στο πρόσωπο!”
Σκηνές εμφυλίου

Την ίδια στιγμή, οι σκηνές στις κηδείες των Τούρκων στρατιωτών έχουν βγει εκτός ελέγχου. Το κόμμα της Ακσενέρ έστειλε στεφάνια στις οικογένεις των θυμάτων! Αυτή η κίνηση δεν άρεσε στους συγγενείς και πέταξαν τα στεφάνια στο δρόμο, καθώς θεωρούν πως το κόμμα ”İYİ” στηρίζει το PKK!

”Πυρά” Ερντογάν

”Πυρά” εξαπέλυσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας τες ότι υποστηρίζουν «τρομοκράτες».

Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν «τρομοκράτες», ή να σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας ή εναντίον της, δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

O τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε συγκεκριμένα τις ΗΠΑ ότι βρίσκονται πίσω από τους Κούρδους στρατιωτικούς που σκότωσαν Τούρκους στο Ιράκ.

Ακόμη χαρακτήρισε «αστείο» την ανακοίνωση των ΗΠΑ για τις τουρκικές δυνάμεις που σκοτώθηκαν στο Ιράκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »