Συζητήσεις για ειρήνη δεν υπάρχουν στον ορίζοντα ενώ Ρώσοι και Ουκρανοί μετακινούν συνεχώς δυνάμεις σε μια κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή
Τον τρέμουν στην κυριολεξία τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, όχι μόνο οι Πολωνοί, αλλά όλοι οι Ανατολικοευρωπαίοι, διότι γνωρίζουν πολύ καλά πως ότι είπε χθες για την Ουκρανία είναι ικανός να τα πραγματοποιήσει.

“Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «ικανός για οτιδήποτε» και η Ρωσία είναι «ισχυρό κράτος», διαθέτοντας τα μέσα για να διεξάγει συμβατικό και υβριδικό πόλεμο”, προειδοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών της Πολωνίας.

Η προειδοποίηση του Pawel Jablonski έρχεται σε μια εποχή κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και Δύσης οι οποίες ευρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Μόσχα συγκεντρώνει συνεχώς τεράστιες δυνάμεις στα σύνορά της, αυξάνοντας τους φόβους για κλιμάκωση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, ενώ δυτικές χώρες και Ρωσία έχουν εμπλακεί σε ένα ατέρμονο παιχνίδι απελάσεων διπλωματών.

Μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο σήμερα Πέμπτη, ο Jablonski είπε ότι ο Πούτιν “είναι πραγματικά ικανός για οτιδήποτε”. Κατά την εκτίμησή του, “είναι, κατά κάποιον τρόπο, ένα σημάδι αδυναμίας.

Επειδή οι δηλώσεις Πούτιν που έγιναν ενώπιον της διεθνής κοινότητας χθες, δεν είχαν σκοπό μόνο να δείξουν τη δύναμη της Ρωσίας, στην πραγματικότητα χρησίμευσαν για να αποσπάσουν την προσοχή της ρωσικής κοινωνίας από πολύ σοβαρά εσωτερικά, κυρίως, οικονομικά ζητήματα”.
Την Τετάρτη, ο Πούτιν δήλωσε σε ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση (που συνδυάζει και τα δύο σώματα του κοινοβουλίου) ότι οι διοργανωτές “όλων των προκλήσεων, που απειλούν τα ουσιώδη συμφέροντα ασφάλειας” της Ρωσίας, θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους”.

“Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους συμμετέχοντες της διεθνούς κοινότητας”, δήλωσε ο Πούτιν μεταξύ πολλών άλλων.

Ρωσικές ασκήσεις στην Κριμαία με χιλιάδες άνδρες

Σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, οι ενέργειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων καταδεικνύουν ότι η Ουκρανία αποφάσισε να ενισχύσει την «πίσω αυλή» της, ξεκινώντας από την Οδησσό, καθώς ορισμένοι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να καταλάβει αυτήν την πόλη του λιμανιού σε περίπτωση πολέμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »