«Το Twitter είναι σαν αρένα μονομάχων όχι σαν την πλατεία της πόλης για να κάνουμε συζήτηση»

Η απόκτηση του Twitter από τον Έλον Μασκ προκάλεσε ποικίλες και σφοδρές αντιδράσεις σε όσους εναντιώνονται στην ελευθερία της βούλησης και στην ελευθερία του λόγου όπως ο βασικός εκφραστής της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Γιουβάλ Νόα Χαράρι.

Ο συγκεκριμένος θεωρεί την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης που είναι η βασική αρχή της Δημοκρατίας, ως «εξτρεμισμό». Χωρίς ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι πλέον όλοι θα μπορούν να εκφραστούν στο Twitter χωρίς λογοκρισία και να εκφράσουν τις απόψεις τους είπε: «Το Twitter δεν είναι η πλατεία της πόλης όπου όλοι μπορούν να εκφράζουν μετριοπαθείς απόψεις ώστε να μπορέσουν να καταλήξουν σε μία ομοφωνία, είναι μία αρένα μονομάχων όπου κάποιοι προσπαθούν να επικρατήσουν οι δικές τους εξτρεμιστικές απόψεις».

Έτσι λοιπόν με αυτό το ευφυολόγημα – ψευδοεπιχείρημα ο Γιουβάλ Νόα Χαράρι βαφτίζει την κατεξοχήν δικτατορική αυτή πρακτική, τον εμποδίζεις στον άλλον να λέει την άποψή του και τη γνώμη του, ως προστασία των πολιτών και του κοινού από τους «εξτρεμιστές».

Μόνο που οι «εξτρεμιστές» ορίζονται ως τέτοιοι από την καθεστηκυία τάξη η οποία έχει τον έλεγχο και την ισχύ την δεδομένη στιγμή.

Είναι σαφές ότι στους πρεσβευτές της μεγάλης επανεκκίνησης δεν αρέσουν οι δημοκρατικές πρακτικές.

Δεν τολμούν όμως να πουν τα πράγματα με το όνομά τους υπό τον φόβο μήπως ξυπνήσουν το συλλογικό ασυνείδητο των ανθρώπων.

Γνωρίζουν πολύ καλά την ισχύ των λέξεων και γι’ αυτό αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να απαγορεύσουν στις αντίθετες απόψεις να ακουστούν.

Για να πετύχει ο προγραμματισμός του συλλογικού ασυνείδητου των μαζών πρέπει να ακούγεται μόνο μία προπαγάνδα.

Αν ακούγονται κι άλλες τότε το αποτέλεσμα της ακυρώνεται.

Αυτό οι εξτρεμιστική κύκλοι που κυριάρχησαν τα τελευταία χρόνια στον πλανήτη μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ (όπως κι αν έγινε αυτή) το γνωρίζουν πολύ καλά.

Άλλωστε θεωρούσαν πως ο Ν.Τραμπ κέρδισε τις εκλογές του 2016 λόγω του ότι μπορούσε να εκφράζει τις απόψεις του στο Twitter και ο κόσμος άκουγε! Το ότι όλα τα mainstream media ήταν εναντίον του ήταν ωραίο και «δημοκρατικό».

Η απόκτηση του Twitter από τον Έλον Μασκ ήταν μια μεγάλη ήττα για αυτούς.

 

Για να μην ξεχνάμε ποιος είναι ο Γιουβάλ Νόα Χαράρι, είναι ό ίδιος που έλεγε πως στη «νέα» Ανθρωπότητα που έρχεται, πολλές δουλειές θα εξαφανιστούν και συνεπώς αυτοί που τις έκαναν θα καταστούν ασήμαντοι και άρα θα «περισσεύουν».

Δεν θα χρησιμεύουν ούτε ως σκλάβοι ή υπηρέτες γιατί για ακόμα και για αυτά τα «καθήκοντα» θα πρέπει να είναι «αναβαθμισμένοι» για να τα κάνουν αφού όπως λένε, ακόμα και ο εγκέφαλος θα αντικατασταθεί από «ανόργανη ύλη» και νανορομπότ.

«Εάν μείνεις πίσω θα αντιμετωπίσεις κάτι πολύ χειρότερο, θα είσαι αόρατος, άνευ ουσίας, δεν θα σε χρειάζονται ούτε καν ως υπηρέτη ή σκλάβο» είπε ο Yuval Noah Harari

«Μπορούν πλέον να διαβάσουν τις συνάψεις του εγκεφάλου και να αντικαταστήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ανόργανο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελούμενο από εκατομμύρια νανορομπότς».
Αν κατανοήσουμε πως λειτουργούν τα κέντρα του εγκεφάλου και παράγουν τα συναισθήματα όπως αγάπη και θυμός, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα να αναπαράγουμε τις συναισθηματικές αυτές καταστάσεις βασισμένοι πάνω στη σιλικόνη και όχι τον άνθρακα (ανόργανη ύλη αντί οργανικής) βασισμένοι πάνω σε υπολογιστές και όχι μυαλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »