Ο κος Πρόντι και πολλοί άλλοι Ιταλοί, ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν την άποψη ότι δεν πρόκειται να τραβήξει πολύ, η ιστορία αυτής της διχασμένης και όχι ενωμένης Ευρώπης

Ενώ η νότια Ευρώπη αηδιάζει με τη στάση των Γερμανών και στρέφεται ολοένα και περισσότερο εναντίον τους, ο πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης ούτε χθες απάντησε για τον αν πρόκειται να καταβάλλει τα 5 δις πλεόνασμα του 2019.

Ακόμη, η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στο καυτό ερωτήματα που ετέθη, αν πρόκειται να καταβάλλει  στον ειδικό λογαριασμό χρέους που τηρεί ο κος Στουρνάρας τα 5 δις του πλεονάσματος ή θα τα κρατήσει υπέρ των αναγκών του ελληνικού λαού, τώρα που έρχεται οικονομικό σοκ και βαρύς οικονομικός χειμώνας.

Παρά τα επιδόματα – αντίδωρα που δίνονται σε εκατομμύρια ανθρώπους που χάνουν τις δουλειές τους, τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες τους, υπάρχει δραματική υποψία ότι η κυβέρνηση κινούμενη μονίμως σε γερμανικές ράγες, θα συνεχίσει να καταβάλλει τα πλεονάσματα  του 2019 και θα οδηγήσει τη χώρα – παρά τις προσωρινές διαψεύσεις- σε πλήρη βουλγαροποίηση του βιοτικού επιπέδου.

Θέλω να τονίσω ότι υπάρχει δραματική υποψία ότι θα ζητηθεί τόσο από τους δημοσίους υπαλλήλους, όσο και από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να αποδεχτούν περικοπές των ήδη υπαρχόντων μισθών σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης της ισοπεδωμένης πλέον οικονομίας. Δεν αποκλείεται η κίνηση της κας Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει το μισό μισθό της, όπως και η σύσταση του κου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς και βουλευτές να είναι πρόδρομος και οιωνός για να ζητηθούν λίγο αργότερα υποχρεωτικές περικοπές στις συντάξεις αλλά και στους μισθούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Εκεί οδηγούμεθα, γιατί δεν πρόκειται μετά από παρέλευση 2 ή 3 μηνών, πάντα με βάση το καλό σενάριο εξέλιξης της επιδημίας να επαναλειτουργήσει των σύνολο των επιχειρήσεων.

Χιλιάδες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να κάνουν επανέναρξη εργασιών. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τις δουλειές τους. Η Ελλάδα υπέστη οικονομική σηψαιμία από τη γερμανική οικονομική κατοχή και τα μνημόνια που έφεραν οι μη νοήμονες γερμανόφιλοι των Αθηνών.

Τώρα, ζούσε και ζει με την ψευδαίσθηση ότι θα έρθουν επενδύσεις από Αμερικανούς, Κινέζους και Άραβες. Δυστυχώς, ούτε επενδύσεις ήρθαν, ούτε οικονομική ανάπτυξη. Τα μόνα που ήρθαν ήταν οικονομικά μαρτύρια για τον ελληνικό λαό, ένας χείμαρρος ψεμάτων για δισεκατομμύρια επενδύσεις που δεν ήρθαν ποτέ, η συμφωνία των Πρεσπών και μια σειρά υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα.

Το καλύτερο σενάριο για την εξέλιξη του κοροναϊού είναι να αποκλιμακωθούν τα μέτρα στο τέλος Μαΐου και να μην υπάρξει μέχρι τότε εκτροχιασμός της νόσου. Ήδη μας λένε ότι δεν θα υπάρξει έξοδος το Πάσχα, δεν θα σουβλίσουμε αρνί και δεν θα πάμε σε εκκλησίες για την Ανάσταση.

Ο Ναζωραίος μεγάλη η χάρη του, θα αναστηθεί κεκλεισμένων των θυρών και το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.  Σκέπτονται και τα αντισηπτικά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν κοκορέτσι.

Εφόσον το καλύτερο σενάριο για εμάς είναι το τέλος Μαΐου, θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι κατάσταση θα επικρατεί εκείνη την εποχή στην υπόλοιπη Ευρώπη και κυρίως στα γειτονικά κράτη, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία. Επίσης, θα πρέπει να αναρωτηθούν οι κυβερνώντες αν θα δεχτούμε Αμερικανούς ή καλύτερα, αν οι Αμερικανοί θα έχουν ανοίξει τα σύνορά τους και τις αεροπορικές συγκοινωνίες. Όπως και να έχει, καλό είναι η κυβέρνηση να μην λέει ψέματα ή τουλάχιστον να μην προσπαθεί να δείξει κάθε τρεις και λίγο, ότι με αποσπασματικά μέτρα θα τονώσει την ισοπεδωμένη οικονομία. Εδώ φτάσαμε στο σημείο, το εθνικό σύστημα υγείας, να ενισχύεται από δωρεές του ιδρύματος Ωνάση, των Ελλήνων εφοπλιστών, του ιατρικού κέντρου και όσων έχουν την καλοσύνη να αγοράζουν αναλώσιμα υλικά, μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες, γιατί το ελληνικό δημόσιο από ό,τι φαίνεται δεν έχει τη δυνατότητα.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει σε ορισμένα καυτά ερωτήματα.

Θα συνεχίσει να καταβάλει τα πλεονάσματα από τη συγκομιδή αίματος των Ελλήνων, ενώ η χώρα μας βρίσκεται σε τέτοια δίνη υγειονομική και οικονομική;

Θα συνεχίσει να λέει ΝΑΙ στο Βερολίνο και στην κα Μέρκελ την ώρα που η νότια Ευρώπη ξεφωνίζει τους Γερμανούς νεοναζί, για τον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται στην υπόλοιπη Ευρώπη;

Ο Μητσοτάκης θα κοιτάξει τους Έλληνες ή τα συμφέροντα των Γερμανών;

Χθες είχα μία συζήτηση με ένα εισαγωγέα φαρμάκων, μεταξύ των οποίων και αντισηπτικών από τη Γερμανία. Ο  άνθρωπος μου είπε ότι οι Γερμανοί, από τους οποίους έκανε 30 χρόνια εισαγωγή φαρμάκων και αντισηπτικών, μπλόκαραν και δεν του έδωσαν καμία παρτίδα στη διάρκεια αυτής της κρίσης.

Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος. Σε ηλικία 98 ετών. Έφυγε από τη ζωή ο ηρωικός νέος που μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασαν τη σβάστιγκα – τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Ο Μανώλης ήταν φίλος μου. Γνωριστήκαμε στην αυγή της Μεταπολίτευσης, δουλεύοντας σε διπλανά γραφεία σε ένα έντυπο. Μαζί μας ήταν τότε και η Σοφία Μαλτέζου. Ο Μανώλης υπερασπίστηκε τις ιδέες του και πολέμησε τα μνημόνια που έφεραν στην Ελλάδα οι γερμανόφιλοι και το ελλιποβαρές πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Φιλοξενήθηκε σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές μου και υπήρξε – όπως πάντα- φλογερός μαχητής στα θέματα της επιστροφής του πολεμικού δανείου και των κατοχικών αποζημιώσεων. Νόμιζε ότι ο Τσίπρας θα ήταν συνεπής σε ό,τι έλεγε. Τον ακολούθησε, βοήθησε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τελικά διαχώρισε τη θέση του, γιατί είδε την τεράστια πολιτική κολοτούμπα και κάπου αισθάνθηκα ότι ντράπηκε. Υπήρξε ήρωας και σύμβολο από την Κατοχή μέχρι και σήμερα. Οι επόμενες γενιές να μαθαίνουν την ηρωική ιστορία του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα και να παραδειγματίζονται. Ο Γλέζος ήταν αριστερός αλλά κυρίως ήταν πατριώτης.

Ένα προϊόν που προφυλάσσει είναι το νασαλάζε.   Είναι άοσμο σκόρδο και φυσική κυτταρίνη που δημιουργεί στη μύτη ένα φραγμό για ιούς, βακτήρια και μικρόβια. Είναι εκπληκτικό προϊόν. Αυτή την εποχή είναι καλό να το έχετε και να το χρησιμοποιείτε. ΝΑΣΑΛΕΖΕ. Φράζει την είσοδο σε ιούς και βακτήρια. Το βρίσκεται σε όλα τα φαρμακεία. ΠΡΟΣΟΧΗ και στα ηλεκτρονικά φαρμακεία.

Μην εφησυχάζετε. Ακολουθείτε όλες τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και το σύνθημα : «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Η πορεία της επιδημίας στην πατρίδα μας, είναι μέχρι στιγμής ομαλή. Μέχρι σήμερα μας λυπάται ο θεός και ο ιός. Οι περισσότεροι ακολουθούμε τα μέτρα, αλλά πάντα υπάρχει ο Ελληναράς,  ο οποίος θέλει να πάρει το φίλο και τη γκόμενα και να φύγουν σε κάποιο νησί για τρέλες. Και δεν τον ενδιαφέρει αν έχει επιστρέψει από το Λονδίνο, του έχουν πει να μείνει σε καραντίνα αλλά αυτός την παραβιάζει. Έχω την αίσθηση ότι θα πάψουμε να έχουμε την εύνοια της τύχης, αν κάποιοι από εμάς επειδή βλέπουν ηλιοφάνεια ή επειδή ακούνε σχετικά ήπιο αριθμό κρουσμάτων, θέλουν να προβούν σε μαγκιές παραβιάζοντας την κοινωνική αποστασιοποίηση. Τα πράγματα είναι ακόμη αβέβαια.

Από χθες – σύμφωνα με όσα λέει ο κος Τσιόδρας η χλωροκίνη σε συνδυασμό με άλλα αντιιϊκά έχει περάσει στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν όσοι έχουν ήδη πνευμονία ή είναι σε διασωλήνωση. Επίσης, αναμένεται να μπει στη θεραπευτική αγωγή η κολχικίνη, η οποία ανήκει στην ομάδα των φαρμάκων κατά της ουρικής αρθρίτιδας και η οποία μειώνει τη φλεγμονή που προκαλείται από τις αποθέσεις ουρικού οξέος στους ιστούς. Αυτά τα φάρμακα δεν τα παίρνει κανείς μόνος του, ούτε τη χλωροκίνη, ούτε την κολχικίνη. Γιατί έχουν παρενέργειες.

Όπως άκουσα από τον κο Τσιόδρα χλωροκίνη μπορεί να δίνεται προληπτικά στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τους ασθενείς και λαμβάνει μεγάλα ιϊκά φορτία. Ο ιός παραμένει άγνωστος και θερίζει χιλιάδες ανθρώπους στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Όπως διάβασα, υπήρξαν πολλά γραφεία τελετών στην Ισπανία που κατηγορήθηκαν για αισχροκέρδεια. Δυστυχώς το χειρότερο είδος του πλανήτη είναι ο homo sapiens. Τα γραφεία τελετών ανέβασαν τις τιμές και για να κηδέψουν τα χιλιάδες θύματα του κορονοϊού ζητούσαν από πολλές οικογένειες εξωφρενικές τιμές. Λόγω της κατάστασης, περίπου χιλιάδες γάμοι αναβλήθηκαν. Ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Ρομάνο Πρόντι βγήκε σε μια τηλεόραση και κατηγόρησε ανοιχτά τη Γερμανία για την απανθρωπιά της. Ο κος Πρόντι και πολλοί άλλοι Ιταλοί, ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν την άποψη ότι δεν πρόκειται να τραβήξει πολύ, η ιστορία αυτής της διχασμένης και όχι ενωμένης Ευρώπης.

Μην αγοράζετε γερμανικά και ολλανδικά προϊόντα. Μην αγοράζετε γερμανικά και ολλανδικά τρόφιμα. Ας μην κάνουμε πλουσιότερους τους φονιάδες των ευρωπαϊκών λαών. Ας μην κάνουμε πλουσιότερους τους τοκογλύφους της Ευρώπης. Αυτοί κοιτάνε μόνο τα γερμανικά ταμεία και δεν ενδιαφέρονται, ούτε για την Ευρώπη, ούτε για τους ευρωπαίους. Πολύ περισσότερο για εμάς που μας θεωρούν δεδομένους. Ήταν Ούννοι και θα παραμείνουν Ούννοι. Το ερώτημα είναι: ο κος Μητσοτάκης θα εξακολουθήσει να παίζει τα παιχνίδια τους; Θα συνεχίσει η Ελλάς να καταβάλει τα πλεονάσματα την ώρα που κάνει ρεφενέ για να πάρει μάσκες, γάντια και αναπνευστήρες;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »