Ο Τζο Μπάιντεν προηγείται στις ΗΠΑ αλλά το «κόκκινο μήνυμα», η ευρεία λαϊκή υποστήριξη στον Ντόναλντ Τραμπ, απέδειξε ότι η μισή Αμερική έστειλε συγκλονιστικό μήνυμα υπέρ της οικονομίας, υπέρ της ελευθερίας και κατά του συστήματος που θέλει τους πολλούς κλειδωμένος και θυμωμένους. Εάν κερδίσει ο κύριος Μπάιντεν, όπως λένε οι αναλυτές, θα είναι με δύο εκλέκτορες διαφορά, δηλαδή με τη μικρότερη πλειοψηφία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Έφτασαν στο σημείο οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ να παραδέχονται χθες ότι αναμφισβήτητα είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, πολύ σκληρή για να πεθάνει. Έφτασαν να λένε, όσοι τον χλεύαζαν τις προηγούμενες ημέρες, ότι πράγματι το βαθύ κράτος στην Αμερική, οι δισεκατομμυριούχοι και τα αφεντικά της Silicon Valley, είχαν εγκαταλείψει τον Αμερικανικό λαό και δεν έκαναν τίποτα ούτε τα τέσσερα τελευταία χρόνια της θητείας του Μπάιντεν για να τον φέρουν κοντά τους. Χρειάστηκε ο κορονοϊός, οι καθημερινές λυσσώδεις επιθέσεις από όλο το σύστημα, για να φέρουν τον κύριο Μπάιντεν πιο κοντά στην εξουσία.

Το «παιχνίδι» δεν έχει τελειώσει ακόμη. Και όπως λένε, το αποτέλεσμα θα κριθεί στα δικαστήρια. Τελικά ο Πρόεδρος Τραμπ έχασε το Ουισκόνσιν για 20.000 ψήφους και ζητά να γίνει ξανά καταμέτρηση των ψήφων. Ο Λευκός Οίκος ισχυρίζεται ότι ξαφνικά εισέβαλε ένα «μπλε κύμα» εκατοντάδων χιλιάδων επιστολικών ψήφων που άλλαξε την πορεία των αποτελεσμάτων. Μάλιστα ο Λευκός Οίκος μιλάει για «τσουβάλια» ψήφων που μπήκαν ξαφνικά στην καταμέτρηση.

Η Αμερική είναι έντονα διχασμένη και θα πρέπει να καταβάλει μεγάλες προσπάθειες ο νέος Πρόεδρος, όποιος και να είναι για να την ενώσει. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που διαρρέουν από την Αμερική, σε περίπτωση εκλογής του κυρίου Μπάιντεν, ο Δημοκρατικός νέος Πρόεδρος δεν προτίθεται να αναλάβει ουδεμία πρωτοβουλία εναντίον της Τουρκίας, πρωτοβουλία που θα τη φέρει πιο κοντά με την Ρωσία και την Τεχεράνη. Όπως αντιλαμβάνεστε, η μικρή πατρίδα μας εισέρχεται στη ζώνη του λυκόφωτος, ενώ στην Αμερική έχουμε επί τρεις τουλάχιστον μήνες πολιτική αβεβαιότητα και κενό εξουσίας. Οι προωθούντες και πανηγυρίζοντες εδώ στην Αθήνα για επικράτηση του κυρίου Μπάιντεν, δολίως ή ανοήτως σπρώχνουν τα πράγματα προς θερμό επεισόδιο και διανομή του Αιγαίου υπέρ της Τουρκίας.

Χθες το βράδυ, η αδελφή του Πρωθυπουργού, πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε αφενός τα αισθήματά της υπέρ του κυρίου Μπάιντεν αλλά ταυτόχρονα την βαθιά ανησυχία της για το τρίμηνο που έρχεται. Επίσης ομολόγησε ότι πράγματι οι Δημοκρατικοί δεν έκαναν τίποτα για το μέσο Αμερικανό που τους καταψήφισε το 2016.

Η χώρα εισέρχεται στην πλέον επικίνδυνη περίοδο από την εποχή της Κυπριακής καταστροφής. Σαράντα έξι χρόνια αργότερα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ενός νέου «Αττίλα» και πλήρους υποχώρησης κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού με την Τουρκία. Είμεθα σε κατάσταση πλήρους αδυναμίας, και για αυτό φρόντισαν οι Γερμανοί, οι εθνομηδενιστές των Αθηνών, οι περίφημοι Ροζάκηδες και ένας «σεισμός» φιλογερμανών πολιτικών που είτε ως Σημίτηδες είτε ως Μητσοτάκηδες διευκόλυναν την επιβολή της οικονομικής κατοχής της παθητικοποίησης του λαού την ώρα του μεγάλου κινδύνου.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός, αυτός ο μοιραίος άνθρωπος, ανακοινώνει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, για την αναχαίτιση του υπαρκτού ιού με την απειροελάχιστη θνητότητα σε άτομα με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό και μεγάλη ηλικία. Η ολική καύση της οικονομίας με το δεύτερο γενικό lockdown που θα κηρύξει σήμερα το μεσημέρι για την περιοχή της Αττικής, πυρπολεί στην κυριολεξία τις ζωές όλων των Ελλήνων. Θα πεθάνουν πολλαπλάσιοι από τις ασθένειες που γεννάει η φτώχεια. Θα δυστυχήσουν εκατομμύρια. Θα πέσουν στην ανεργία όλες οι ηλικίες και θα δημιουργηθούν μαζικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Η Δημοκρατία, τα ατομικά δικαιώματα, η ελευθερία της έκφρασης τίθεται πάλι υπό υγειονομικό έλεγχο. Μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού και φασισμού. Το περίφημο επιχείρημα «σώζω τη ζωή σου» είναι διάτρητο από την ολοφάνερη δυστυχία που φέρνουν τα μέτρα σε εκατομμύρια ανθρώπους. Άνθρωποι που έστησαν χιλιάδες επιχειρήσεις, μικρές και μεσαίες, βλέπουν τώρα να διαλύονται τα όνειρά τους από έναν ασυμπτωματικό στους περισσότερους ιό, και επειδή ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το εθνικό σύστημα υγείας έφτασε στα όριά του. Ο Γερμανός του Μαξίμου έχοντας στο πλευρό του τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου, των εμβολίων H1N1, επί έξι μήνες έκαναν ελάχιστα για την βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η «μαριονέτα» των Γερμανών, με το σημερινό lockdown και την εκ νέου «φυλάκιση» του ελληνικού λαού, δίνει την ευκαιρία για άπειρες και απευθείας αναθέσεις και δουλειές στην αθηναϊκή ελίτ και στους φίλους του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

Πιστεύω ότι είναι ανόητο, ότι είναι πολιτικό λάθος να διαχέεις το φόβο σε τέτοιους καιρούς. Η Τουρκία θα επιτεθεί την κατάλληλη στιγμή. Όπως όλα δείχνουν, τα βασικά σχέδιά της για επέκταση των συνόρων και του εδάφους της αφορούν εμάς. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να υπερασπιστεί τα σύνορά μας. Ένας λαός πολυπληγωμένος από τα lockdowns, τις θεομηνίες. Ένας λαός που του στερεί ο Μητσοτάκης το δικαίωμα να ζήσει. Ένας λαός που καίγονται τα όνειρά του και αποδυναμώνεται ολοένα και περισσότερο, δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Δεν θα μπορέσει να αντέξει την πίεση. Ήδη η Τουρκία defacto προχωρεί στη διχοτόμηση του Αιγαίου. Μου κάνει εντύπωση ότι αυτός ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής.

Αντιλαμβάνομαι την υπακοή του έως ένα σημείο στις οδηγίες του Βερολίνου, αλλά πραγματικά συγκρούεται με τη λογική η άγνοια κινδύνου που επιδεικνύει. Δηλαδή να χάσουμε μεγάλα τμήματα του Αρχιπελάγους, του Έβρου, της Δυτικής Θράκης και της Κύπρου. Η κόντρα του Ερντογάν με το σύνολο της Ευρώπης και τους μεγάλους του κόσμου δεν είναι ευνοϊκή για μας. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η κόντρα του με τη Γαλλία ενισχύει τη δική μας άμυνα. Η Γαλλία έχει 6 εκατομμύρια Μουσουλμάνους και σκέφτεται την ασφάλειά της. Ουδείς θα μας βοηθήσει. Η «φυλάκιση» εκ νέου του ελληνικού λαού αποδυναμώνει έτη περισσότερο την άμυνά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »