Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αιγιαλείας, μετά από τα διάφορα σχόλια που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από την ενιαία πλέον παράταξη της αντιπολίτευσης επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Αναφορικά με το ζήτημα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε 4 παραλίες της Αιγιάλειας μέσω των μηχανισμών Seatrac, το αρμόδιο Υπουργείο ζήτησε την εξουσιοδότηση του δημάρχου ώστε να προωθηθεί προς υλοποίηση το σχετικό αίτημα του Δήμου Αιγιαλείας. Αφού λοιπόν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την ένταξη του θέματος στην προ ημερησίας συζήτηση της συνεδρίασης της 1ης Δεκεμβρίου, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να προχωρήσει με άλλη διαδικασία και έφερε το θέμα προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, ώστε να υποβληθεί εκ νέου το αίτημα εγκαίρως για να μη χαθεί το πρόγραμμα. Εκεί, το θέμα πέρασε ομόφωνα και με τις ψήφους της αντιπολίτευσης, προφανώς λόγω τύψεων για το θέμα που δημιουργήθηκε και για το οποίο υπήρξαν τόσο αντιδράσεις από δημότες, όσο και παρεμβάσεις από επίσημους φορείς που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία.

Σε σχέση με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την περίφημη συνεδρίαση που ζήτησαν οι 20 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και που ως αίτημα έλαβε αρνητική γνωμοδότηση από τη αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, θα πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν πως στην αρχή υπήρχε ξεκάθαρα ο προσανατολισμός προς λήψη απόφασης για ματαίωση του διαγωνισμού για τη μεταφορά των απορριμμάτων και για την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης της ύδρευσης. Αφού αντιλήφθηκαν, έστω και καθυστερημένα, πως δεν είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο να αναιρέσει νόμιμες αποφάσεις που ελήφθησαν από το αρμόδιο θεσμικό όργανο (Οικονομική Επιτροπή), σήμερα «παλινδρομούν» και μιλούν για το δημοκρατικό τους δικαίωμα στη συζήτηση, το διάλογο και την έκφραση απόψεων, με σκοπό τους πλέον να κατατεθεί ανάλογη πρόταση/γνώμη προς την αρμόδια για τα θέματα Οικονομική Επιτροπή!

Όλα αυτά σίγουρα προκαλούν προβληματισμό στους πολίτες για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα όσων φωνασκούν και επινοούν προβλήματα και «σκάνδαλα» απλά για τις εντυπώσεις -αλλά προ του κινδύνου να διαπράξουν ποινικά αδικήματα που δεν είχαν προβλέψει πάνω στο «ενδιαφέρον» τους για την πρόοδο του Δήμου, κάνουν πλέον στροφή 180 μοιρών. Δεν μπορεί να είναι αποδεκτή η «γραμμή» τους, να αποφασίζουν αυτοί ως «περισσότεροι» με τα όποια ετερόκλητα κίνητρα και κριτήριά τους και να είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις τους ο θεσμικός εκπρόσωπος του Δήμου, δηλαδή ο δήμαρχος. Αν θέλουν να λειτουργούν, λοιπόν, υπεύθυνα θα πρέπει και να προσκομίζουν τις ανάλογες εμπράγματες εξασφαλίσεις για τυχόν ζημιές που θα υποστούν ο Δήμος και οι δημότες από τις όποιες αποφάσεις και προτάσεις τους.

Βεβαίως, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε προς πάσα κατεύθυνση πως οι ίδιοι απευθύνθηκαν πρώτοι στις αρμόδιες πολιτικές και δικαστικές αρχές σχετικά με τη συνεδρίαση που ήθελαν παρανόμως να διεξαχθεί και με σκοπό να καταργήσουν νόμιμες αποφάσεις, οπότε και για μας ήταν μονόδρομος η εξώδικη διαμαρτυρία του προέδρου προς τους 20 της αντιπολίτευσης, που επίσης τέθηκε υπόψιν των αρμοδίων αρχών.

Ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες από πολλούς αιρετούς της αντιπολίτευσης: «Πού θα πάει η κατάσταση;». Συμφωνούμε. Παράλληλα προβληματιζόμαστε ως δημοτική αρχή με την εμμονή τους να στήνουν εμπόδια σε ό,τι προσπαθούμε να κάνουμε για να λύσουμε με τον καλύτερο τρόπο τα χρονίζοντα και καθημερινά προβλήματα του τόπου. Διαβεβαιώνουμε, παρ’ όλα αυτά, τους δημότες μας πως θα συνεχίσουμε τον καθημερινό μας αγώνα με πίστη και τόλμη, ακόμα κι αν χρειαστεί να υπερπηδήσουμε τα πιο μεγάλα εμπόδια. Αυτή την εντολή έχουμε και αυτή θα εφαρμόσουμε μέχρι κεραίας με νομιμότητα, καθαρή συνείδηση, ευαισθησία και ευθύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »