Δεκάδες Έμποροι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, εκπρόσωποι φορέων, κομμάτων , συλλόγων αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν την Τετάρτη το πρωί 30/12/2020 στην πλατεία Αγίας Λαύρας, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας και απόγνωσης, μετά το συνεχόμενο lockdown των δύο μηνών και το click away που ήταν η απάντηση της κυβέρνησης προς το κλειστό λιανεμπόριο.

Το Προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κατέθεσε τα κλειδιά, τα λουκέτα και τους απλήρωτους λογαριασμούς των κλειστών καταστημάτων τους, ενώ συνολικά παρευρέθηκε σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ (επτά από τα εννέα μέλη). Ακολούθησαν δεκάδες Έμποροι και απλοί πολίτες που πλέον έχουν φτάσει σε σημείο απόγνωσης.

Οι πάνω από τριακόσιες υπογραφές που μαζεύτηκαν μόλις μέσα σε τρεις ώρες, θα σταλούν στην κα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και στον κ.Υπουργό Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας στον κ. Πρωθυπουργό τα λεγόμενα του πως το λιανεμπόριο και τα μικρομάγαζα δεν είναι εστίες μετάδοσης του Κορωναϊού, σε αντίθεση με τις πολυεθνικές και τα υπερμάρκετ που αυταπόδεικτα είναι μέρη συγχρωτισμού και εστία μετάδοσης του ιού. <<ΠΗΓΗ:Public Health England,Independent>>

Το μήνυμα ένα!

Ανοίξτε μας σήμερα αύριο θα είναι αργά!

Χιλιάδες μαγαζιά δε θα ξανανοίξουν!

Χιλιάδες υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι!

Με ότι ακολουθεί αυτή την αδυσώπητη αλυσίδα και τις ευθύνες που θα βαραίνουν τις κυβερνητικές αποφάσεις. Ξαναλέμε για ακόμα μια φορά σε όλους τους αρμόδιους, το <κακό> του lockdown στο Εμπόριο, στην Εθνική οικονομία μας αλλά και στην ψυχική και σωματική υγεία του γενικού πληθυσμού είναι απείρως μεγαλύτερο από το <καλό> που κάνει!!!

Το παρόν έδωσαν από τη Δημοτική αρχή οι αντιδήμαρχοι κ. Μ. Γιδά και κ. Γ.Φραγκονικολόπουλος , από την μειοψηφία ο Επικεφαλής του Συνδυασμού “Αιγιάλεια Αύριο” κ. Χ. Γούτος και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ .Β.Τομαράς, Β. Χριστόπουλος και Δ. Μπούνιας, η Επικεφαλής του συνδυασμού Ποιοτική Αιγιάλεια κα. Β. Ψυχράμη και οι δημοτικοί σύμβουλοι κυρίες Γ. Γκρέμου και Χ. Πλάτανου Καψάλη, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Βαρδάκης, από την Λαϊκή Συσπείρωση η Επικεφαλής του συνδυασμού κ. Α. Κουρή όπου επέδωσε και ψήφισμα συμπαράστασης στους αυτοαπασχολούμενους Εμπόρους, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Π. Γεωργόπουλος, ο Σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου κ.Π.Κουτσουμπής, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Α. Τηλιγάδης, ο Πρόεδρος του εκπ.& περιβ.συλλόγου Αλυκής Ν.Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος περιπτερούχων Αιγιαλείας κ. Γ. Τσινάκης, ο Πρόεδρος του πολιτισ.συλλόγου Ν.Σαλμενίκου Θ.Μπαλτουμάς, εκπρόσωποι από την Ο.Σ.Α. Από πλευράς βουλευτών νομού Αχαΐας, παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι του Βουλευτή κ. Κ. Μάρκου, κα . Σιδέρη και κος Αφαλωνιάτης, καθώς και η εκπρόσωπος της Βουλευτού κας. Σ. Αναγνωστοπούλου .

Την στήριξη τους έδωσαν και οι σύμβουλοι της Κοινότητας Αιγίου κ. Δ. Λουκόπουλος και Σ. Μαυρίδης και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μπακόπουλος Ντρίνιας Γ. Μποδιώτης καθώς και μέλη της προσωρινής επιτροπής εστίασης και αναψυχής Δήμου Αιγιαλείας. Επίσης αξίζει αναφορά, η γραπτή δήλωση συμπαράστασης του Γ.Γραμματέα του ΠΑ.Σ.ΚΚ.Ε.ΔΙ κ.Ηλία Καλιώρα καθώς και των νέων μελών του Εμπορικού Συλλόγου κας Ελένης Θεολόγη και Γ.Κοσμά που ήσαν από τους πρωτεργάτες της δράσης.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή και στήριξη απλών συμπολιτών μας, που θέλησαν να δείξουν με την παρουσία τους πως στηρίζουν την δράση του Εμπορικού Εισαγωγικού & Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιάλειας.

Δήλωση Προέδρου:

Ευχαριστώ το Προεδρείο μου που μου δίνει δύναμη και σε αυτή τη δράση που κάναμε είναι μαζί μου έξω στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Επίσης ευχαριστώ από καρδιάς και όλους αυτούς που βρέθηκαν σήμερα στο πλευρό μας και μας στήριξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά όχι μόνο το λιανεμπόριο και η επιχειρηματικότητα αλλά και η εστίαση , ο τουρισμός, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Ήταν συγκινητική η παρουσία του απλού κόσμου που ήθελε έστω και με την υπογραφή του να δείξει τη συμπαράσταση του σε όλο αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο. Ακόμα και αυτοί που έλαμψαν δια της απουσίας τους, μας δίνουν το έναυσμα να παλέψουμε περισσότερο και να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο για τα δίκαια αιτήματά μας. Σειρά τώρα έχουν οι υψηλά ιστάμενοι που θα γίνουν οι αποδέκτες της κραυγής αγωνίας, όλων των Εμπόρων της Αιγιάλειας!!
με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

το Προεδρείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »