Kινητικότητα έχουμε εδώ και λίγα λεπτά από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης, αποκαλύπτουν πράγματι εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα και ένα νέο στρατόπεδο να δημιουργείται στην περιοχή Voronezh, κοντά σύνορα με την Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 15 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν ασκήσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στη σύγκρουση μπαίνουν όμως και οι Λευκορώσοι, οι οποίοι αναπτύσσουν T-72B3 και BMP-2 κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα στέλνει ενισχύσεις και στην Κριμαία, καθώς περιμένει και εκεί προβοκάτσια από το ΝΑΤΟ και το Κίεβο.
Η Ουκρανία θα συμμετάσχει σε επτά στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ μέσα στο 2021!
Η Ουκρανία σχεδιάζει να συμμετάσχει σε επτά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το ΝΑΤΟ φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

«Όντας συνεργάτες με το ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετέχουν σε μια σειρά προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις δυνάμεις της συμμαχίας καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021. […] Μεταξύ των ασκήσεων, στις οποίες η Βόρεια Ατλαντική Συμμαχία κάλεσε την Ουκρανία, είναι οι Steadfast Cobalt, Ramstein Apex, Ramstein Ambition, Steadfast Defender, Noble Bonus, Steadfast Jupiter, Steadfast Leda» ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Αντρί Ταράν ο ουκρανικός στρατός έχει ενισχυθεί και βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των κοινών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ.

 

 

Αυτή η διαπίστωση έχει μετατραπεί σε εμπιστοσύνη και προθυμία να συμμετάσχουν οι Ουκρανοί στην ανάπτυξη μιας συλλογικής άμυνας» πρόσθεσε ο Ταράν.

Όλα αυτά, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, να δηλώνει ότι η Ρωσία καταγράφει αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στη Μαύρη Θάλασσα. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μόσχας, το Κίεβο συνεχίζει να μετακινεί στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

Σημειώνεται ότι η Ουκρανία προσπαθεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από το 2014. Μάλιστα, το Κίεβο άλλαξε το σύνταγμά του το 2019 για να ενσωματώσει τη φιλοδοξία του για ένταξη στη συμμαχία, κίνηση που προκάλεσε τότε την αντίδραση της Ρωσίας.

Today, #Belarus Army deployed a large number of T-72B3M Main Battle Tanks & BMP-2 Infantry Fihting Vehicles from #Borisov toward the border with #Ukaine. #Belarusian Armed Forces are also preparing themselves for a possible war which might affect the region. pic.twitter.com/4sAFkNjCtR

— Babak Taghvaee – Μπάπακ Τακβαίε – بابک تقوایی (@BabakTaghvaee) April 7, 2021
??⚡️?? Another echelon with T-72B3 tanks, which are not yet fully equipped, is going to strengthen the Russian border group#Russia #Ukraine #Donbass pic.twitter.com/UI0C781L84

— RAGEX-WAR (@theragex) April 8, 2021
??More than 15 thousand soldiers of the ZVO tank army have started checking their combat readiness.
Tank, motorized rifle, reconnaissance, anti-aircraft missile, artillery and missile subunits began to carry out training and combat missions.#Russia pic.twitter.com/Nh28FzoPzz

— RAGEX-WAR (@theragex) April 8, 2021
A column of #Russian BM-27 Uragan heavy divisional artillery (220mm, 100kg warhead, effective range 35+ km) en route past #Voronezh.

Very serious firepower. You wouldn’t want to be on the receiving end of it. pic.twitter.com/sSxlpG3Ec7

— Sergey Bobkov (@sbobkov) April 7, 2021
New Russian Army camp set up in the Voronezh region bordering Ukraine, @CITeam_en reports. @Maxar High-res satellite imagery obtained by Visual Investigations indeed reveals hundreds of military vehicles at recently formed staging areas https://t.co/FYVFgusU9N via @trbrtc pic.twitter.com/9a7qasI6Vd

— Liveuamap (@Liveuamap) April 8, 2021
Лавров назвал США ненадежным партнеромhttps://t.co/oOsokAOh9d pic.twitter.com/LTu2OGK4Og

— РИА Новости (@rianru) April 8, 2021
Россия перебрасывает в Крым тяжелое вооружениеhttps://t.co/3uGrekMLJM pic.twitter.com/WwAdxYNGQu

— Военное обозрение (@topwar_ru) April 8, 2021
⭕️More info about the new #Russia|n military camp ? https://t.co/qv6pUZY3ET pic.twitter.com/xYTeFW2FIe

— L-Team (@L_Team10) April 8, 2021
#Ukraine ?? | A Ukrainian Soldier was shot and killed by small arms fire near Donetsk last night

— Sierra Alpha (@skywatcherintel) April 8, 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »