Αναφορές για νέο τηλεφώνημα στον έλληνα πρωθυπουργό
Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο τις τελευτείες ώρες.

Η τουρκική προκλητικότητα που βρίσκεται στο ζενίθ τις τελευταίες ημέρες με καμία διάθεση αποκλιμάκωσης από την Άγκυρα, ίσψς “ταρακούνησε” ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κάλεσε εχτές τόσο τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσο και τον Τούρκο πρόεδρο.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε η αποκλιμάκωση της ελληνοτουρκικής έντασης.

Αρχικά ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και έπειτα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα και κυρίως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία επιθυμεί μείωση της έντασης στην περιοχή και πως είναι υπέρ του διαλόγου.

Δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ αναφέρουν ωστόσο πως ο Ερντογάν υπέδειξε την Ελλάδα στον Τραμπ, ως υπαίτια για την κρίση, ζητώντας του να στραφεί προς την Αθήνα για αποκλιμάκωση.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Αμερικανός πρόεδρος πραγματοποίησε και δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά το τηλεφώνημά του προς τον Τούρκο πρόεδρο.

Σε αυτό το δεύτερο τηλεφώνημα – που επιβεβαιώνεται και από το Μέγαρο Μαξίμου – ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ φαίνεται πως επανέλαβε ότι επιθυμεί αποκλιμάκωση της έντασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »