Το Γερεβάν ετοιμάζει μέτρα κατά του Ισραήλ
Προς διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Αρμενίας και Ισραήλ, καθώς αξιωματούχος του αρμενικού ΥΠΕΞ κατήγγειλε την ισραηλινή παρέμβαση στη σύγκρουση μεταξύ Γερεβάν και Μπακού.

Σοβαρές απώλειες για τους Αζέρους: Αρμενικά UAV κατέστρεψαν τρία τεθωρακισμένα
Ο επικεφαλής του Αρμενικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η σύγκρουση που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετίζεται στενά με τις δραστηριότητες του Ισραήλ.

Τόνισε, επίσης, ότι ισραηλινά όπλα χρησιμοποιούνται εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη χώρα και θα ληφθούν αυστηρά μέτρα σχετικά με αυτό το θέμα.

“Η Αρμενία θα εγείρει το ζήτημα των πωλήσεων Ισραηλινών όπλων στο Αζερμπαϊτζάν, τόσο διμερώς όσο και διεθνώς”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας Άννα Ναγκντάλι σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

“Το Αρμενικό Υπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ ευαίσθητο σε αυτό το θέμα και το θέτει σε διμερές επίπεδο και σε διεθνή φόρουμ. Το ερώτημα είναι ότι το Ισραήλ πωλεί θανατηφόρα όπλα στο Αζερμπαϊτζάν, τα οποία το Αζερμπαϊτζάν μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει ενάντια σε πολιτικές υποδομές και τον πληθυσμό”, αναφέρεται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, ο αρμενικός στρατός κατάφερε να καταρρίψει τουλάχιστον 15 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα περισσότερα από τα οποία είναι ισραηλινά, συμπεριλαμβανομένων των Hermes 900.

Η φύση των μέτρων που θα επιβάλλει η Αρμενία κατά του Ισραήλ παραμένει άγνωστη, ωστόσο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν τη συμμετοχή της Ρωσίας σε αυτά, καθώς το Γερεβάν είναι στενός στρατιωτικός εταίρος της Ρωσίας.

Στέλνει επιπλέον στρατό στα σύνορα το Αζερμπαϊτζάν
Με την κλιμάκωση να συνεχίζεται και τους Αζέρους να ζητούν πόλεμο με την Αρμενία, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν φέρεται να έχει αυξήσει το μέγεθος των δυνάμεών του σε 100.000 ενεργό προσωπικό μετά από τις συγκρούσεις στα σύνορα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Συνάντηση Ελληνικής αντιπροσωπείας με τον Αρμένιο Υπουργό Άμυνας
«Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν, οι πολίτες της χώρας στρατολογήθηκαν εθελοντικά στον στρατό, με αποτέλεσμα, την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να έχει αυξηθεί κατά 38.000 άτομα, και σήμερα, να είναι περισσότεροι από 100.000», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρμενία έχει περίπου 45.000 στρατιώτες, πράγμα που δείχνει ήδη το γεγονός ότι το Αζερμπαϊτζάν είναι πολύ πιο έτοιμο να αναπτυχθεί σε μια πιο βίαη κατάσταση», συνεχίζει.

Επιπλέον, το Αζερμπαϊτζάν έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη στρατιωτική τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας drone και πυραύλων από το Ισραήλ, όπως είδατε και παραπάνω, αλλά και από αλλού.

Από την άλλη πλευρά, η Αρμενία έχει επίσης επενδύσει σε προηγμένο στρατιωτικό υλικό και διαθέτει μια σειρά από νέα αεροσκάφη που έχουν αγοραστεί από τη Ρωσική Ομοσπονδία, ενώ στις τελευταίες συγκρούσεις απέδειξε εμπράκτως πως έχει το στρατηγικό πλεονέκτημα.

Οι συνοριακές συγκρούσεις ξέσπασαν στις 12 Ιουλίου μεταξύ των δυνάμεων της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Αυτή η μάχη είχε ως αποτέλεσμα μια σειρά από απώλειες και για τις δύο πλευρές, με κάθε το Μπακού και το Γερεβάν να εξαπολύουν αλληλοκατηγορίες για την έναρξη της σύγκρουσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »