Οι ΗΠΑ αποχώρησαν σήμερα επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της απόκρυψης στοιχείων από τον Οργανισμό και την παραπλάνηση του παγκόσμιου πληθυσμού, σχετικά με τον κορωνοϊό.

Ο Λευκός Οίκος προχώρησε επίσημα στην απόσυρση των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης την Τρίτη, διακόπτοντας τους δεσμούς με τον παγκόσμιο οργανισμό.

Οι ΗΠΑ υπέβαλαν την ειδοποίηση ανάκλησης στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η απόσυρση απαιτεί ειδοποίηση ενός έτους, οπότε δεν θα τεθεί σε ισχύ έως τις 6 Ιουλίου.

Ο γερουσιαστής Bob Menendez (N.J.), ο κορυφαίος Δημοκρατικός στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνηση ενημέρωσε το Κογκρέσο για τα σχέδια απόσυρσης.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα επιτεθεί στον ΠΟΥ για «φαβοριτισμό» προς την Κίνα και την αργή ανταπόκρισή του στο ξέσπασμα κορωνοϊού στη Γιουχάν.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ύποπτου ρόλου που έπαιξε ο ΠΟΥ στην πανδημία του κορωνοϊού, είναι όταν ενημέρωνε τον… παγκόσμιο πληθυσμό στα τέλη Ιανουαρίου, πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, καθ’ υπόδειξη προφανώς του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »