H Τουρκία δοκίμασε τους ρωσικούς S-400 Triumph και συγκεκριμένα το ραντάρ τους πάνω σε αμερικανικά F-22 Raptor και F-35 Lightning II όπως αναφέρουν οι Βούλγαροι και το BulgarianMilitary.com και τα περιοδικά Evening Courier και Fighter Jets World.

Mάλιστα δοκιμάστηκαν τρεις φορές!

H είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί και τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά δεν έχουν υπάρξει παράπονα και μπορεί να υποτεθεί ότι η Άγκυρα είναι πλήρως ικανοποιημένη με τα ρωσικά συστήματα, γράφει το BulgarianMilitary.

Οι δύο συστοιχίες S-400 αναπτύχθηκαν στην αεροπορική βάση Myurt. Δοκιμάστηκαν τουλάχιστον τρεις φορές σε Αμερικανικά μαχητικά. Το πρακτορείο ειδήσεων AviaPro δείχνει ότι όχι μόνο αεροσκάφη F-35, αλλά και πιο αναβαθμισμένα F-22 εμφανίστηκαν στο εύρος ανίχνευσης των συστημάτων.

Τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια διαδρομή στη Μέση Ανατολή μέσω του Εύξεινου Πόντου και απευθείας από την Τουρκία σε μια απόσταση 170-200 χιλιομέτρων από την αεροπορική βάση Myurt.

Σημειώνεται ότι αυτό δεν ήταν το πρώτο τεστ των S-400 πάνω σε αμερικανικά μαχητικά καθώς οι Τούρκοι τους είχαν δοκιμάσει και το Νοέμβριο του 2019 (το ραντάρ τους) πάνω σε F-16s και F-4E Phantoms.

Έτσι λοιπόν η Τουρκία παραβίασε μια ακόμα «κόκκινη γραμμή» ξεκινώντας δοκιμές ανίχνευσης με το σύστημα που απέκτησε από την Μόσχα, είπε ο Γερουσιαστής του Maryland Christopher Van Hollen.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »