Από την Παρασκευή το απόγευμα που ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Πάτρας ζούμε μοναδικές στιγμές ΝεοΔημοκρατικής αριστείας. 

Το πρώτο μπάχαλο δημιουργήθηκε την Παρασκευή το βράδυ όπου το υπουργείο εξέδωσε δελτίο τύπου που ενημέρωνε ότι μόνο στη Δημοτική Ενότητα Πατρών αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Πρώτη αναστάτωση από γονείς και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Ρίου και Παραλίας, που αναρωτιόντουσαν τι θα συμβεί από Δευτέρα με τα παιδιά τους.

Τελικά η απάντηση δόθηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης που εκδόθηκε το Σάββατο το βράδυ και ξεκαθάριζε ότι η αναστολή αφορούσε όλο το Δήμο Πατρέων. 

Το ίδιο ΦΕΚ ανέφερε ότι η Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση θα γίνει όπως και τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο, δηλαδή μεσημεριανές ώρες, όπως ανέφεραν οι υπουργικές αποφάσεις του φθινοπώρου που οι ίδιοι είχαν εκδώσει.

Όμως το υπουργείο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Την Κυριακή το μεσημέρι στέλνει συστάσεις προς τα σχολεία να λειτουργήσουν με το ωρολόγιο πρόγραμμα της δια ζώσης διδασκαλίας.  

Τις επόμενες δύο μέρες επικράτησε το απόλυτο κομφούζιο. Άλλα σχολεία ακολούθησαν τις συστάσεις του υπουργείου και έκαναν πρωί τηλεκπαίδευση ενώ άλλα σχολεία ακολούθησαν τα δημοσιευμένα ΦΕΚ του φθινοπώρου και έκαναν μεσημέρι.

Το θέμα φάνηκε να λύνεται την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, όπου τα σχολεία πήραν σαφείς οδηγίες να λειτουργήσουν πρωινές ώρες, μετά από σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους διευθυντές των σχολείων, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων που ζητούσε να γίνουν μεσημέρι τα μαθήματα για πολλούς πρακτικούς λόγους.  

Και ενώ όλα τα σχολεία είχαν προγραμματίσει να λειτουργήσουν την Πέμπτη πρωί και είχαν αρχίσει να στέλνουν προγράμματα, το υπουργείο ξαφνικά την Τετάρτη το απόγευμα αποστέλλει νέα οδηγία να ακολουθηθούν οι υπουργικές αποφάσεις του φθινοπώρου που ανέφεραν μεσημεριανή λειτουργία. 

Τραγελαφικές καταστάσεις με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να «είναι στα κάγκελα».

Μέσα σε όλα αυτά, ακόμα περιμένουμε τα 90.000 tablets στα σχολεία, ακόμα περιμένουμε να γίνουν οι αιτήσεις για voucher για ηλεκτρονικές συσκευές, τα ειδικά σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν σαν να μην υπήρξε ποτέ η πανδημία, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν το θέμα αφορούσε κάποιον σχολάρχη ή κάποιον κολεγιάρχη, η ηγεσία του αρμοδίου υπουργείου θα είχε μεριμνήσει να λυθεί από το πρώτο λεπτό. 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »