”Δωράκι” από Ερντογάν – Με εντολή του Τούρκου Προέδρου ανοιχτή 24 ώρες το 24ωρο η Αγιά Σοφιά
Ενώ η Τουρκία προκαλεί, η Αθήνα βγάζει ανακοίνωση, όπου καταδικάζει το κάψιμο της τουρκικής σημαίας!

Ανακοίνωση στα ελληνικά και τα αγγλικά εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την ενέργεια διαδηλωτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής να κάψουν την τουρκική σημαία.

«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου οιασδήποτε χώρας, εν προκειμένω της Τουρκίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Η πορεία στη θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας με την μουσουλμανική προσευχή που τελέστηκε την Παρασκευή μετά από 86 χρόνια.

Στη συγκέντρωση μετείχαν μέλη του Ιερού Λόχου και άλλων οργανώσεων που ξεκίνησαν από την πλατεία Αγίας Σοφίας και έφτασαν μέχρι το τουρκικό προξενείο επί της Αγίου Δημητρίου όπου άναψαν πυρσούς και έκαψαν την τουρκική σημαία

Ενώ η Αθήνα καταδικάζει το κάψιμο της σημαίας, ο Ερντογάν συνεχίζει να ”γράφει” Ελλάδα και ΕΕ. 

Παρότι είχε ανακοινωθεί πως θα έκλεινε για έξι μήνες, ο Ερντογάν αποφάσισε η Αγία Σοφία να λειτουργεί νυχθημερόν από τώρα

«Ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή από σήμερα και στο εξής το τζαμί της Αγίας Σοφίας να παραμένει ανοιχτό επί 24 ώρες. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας θα είναι μονίμως ανοιχτό πλέον επί 24 ώρες. Ευχαριστούμε τον πρόεδρό μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Κυβερνήτης της ωνσταντθνούπολης Αλί Γερλίκαγια.

Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, είχε ανακοινωθεί ότι η Αγία Σοφία θα παρέμενε ανοιχτή μέχρι τα ξημερώματα σήμερα και στη συνέχεια θα έκλεινε για 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής της σε τέμενος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »