Τους δεκαπέντε αυτούς μήνες που ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση, προσπαθώ να κατανοήσω ποιό είναι τελικά το κίνητρο για την ενασχόλησή μας με τη πολιτική.

Είναι η βελτίωση του τόπου μας, για μία καλύτερη ποιότητα ζωής για τους συμπολίτες μας με προοπτική και όραμα για την Αιγιάλεια?

Μερικοί θέλουν να παρεκκλίνουμε  απο το στόχο μας.

Η μόνιμη άρνηση  σε ό,τι καλό γίνεται, η δημιουργία ενός πέπλου διαπλοκής πάνω από κάθε επιτυχία για να θολώσει το αποτέλεσμα, η τεχνητή μιζέρια που έχει μολύνει τον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να επιβιώνουν κάποιοι πολιτικά, το έλλειμμα σεβασμού στου θεσμούς και ο σκοπός να πληγεί προσωπικά ο Δήμαρχος που έχει την ευθύνη για το καλό ή το κακό αποτέλεσμα…

Προβληματίζομαι …

Τελικά τι θέλουμε να υπάρχουμε ή να δημιουργούμε …

Η ικανότητα  συσπειρώνει απέναντί της, την αδυναμία να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ακολουθεί η άρνηση που μετουσιώνεται σε αρνητική ψήφο όχι επειδή δεν είναι σωστό αυτό που προτείνεται αλλά για να μη γίνει τίποτα ουσιαστικό που θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα του τόπου μας.

Το να είσαι χρήσιμος με πολιτικές πράξεις και ενέργειες απέναντι στη κοινωνία, συγκρούεται με τις ιδεολογικές αγκυλώσεις και με την προσπάθεια να είμαστε ευχάριστοι  για να κάνουμε μικροπολιτική, χωρίς να μας ενδιαφέρει τι αντίκτυπο θα έχουν στο μέλλον αυτές οι ενέργειές μας, ενώ στόχος μερικών είναι η δημιουργία εντυπώσεων με σκοπό την προσωπική πολιτική επιβίωση.

Το να σχεδιάζεις και να εκτελείς με στοχοπροσήλωση τη λύση τον απορριμμάτων, το διυλιστήριο του νερού, τα εσωτερικά δίκτυα, την άρδευση, αυτοί που σήμερα σαν λοιπές παρατάξεις δεν τόλμησαν ή δεν κατάφεραν να τα αγγίξουν όταν ήταν σε θέση ευθύνης, λόγω της αδυναμίας τους και του πολιτικού κόστους, τώρα φωνάζουν δυνατά και μας εγκαλούν γιατί αργούμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την τιμολογιακή πολιτική που είναι απόρροια  της δικής τους αδράνειας και της έλλειψης ίσης αντιμετώπισης  απέναντι στους πολίτες.

Θέλουν να μειώσουν τα Δημοτικά τέλη ξέροντας πολύ καλά ότι άφησαν το ταμείο χωρίς χρήματα και ένα πολυσέλιδο τεφτέρι με βερεσέδια, κάνοντας πολύ θόρυβο γιατί συμπονούν τους πολίτες, αλλά οι πολίτες  που τους χρωστάει ο Δήμος να μην πληρωθούν…

Θέλουν να κάνουμε θαύματα, ενώ όταν αυτοί ήταν σε θέσεις ευθύνης, δεν έκαναν τα αυτονόητα. Δεν τους ενοχλεί που δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο που άφησαν, αλλά μας ζητούν να κάνουμε οικονομία. Δεν θέλουν να φεύγουν τα σκουπίδια απο την Τέμενη και το δείχνουν έμπρακτα αρνούμενοι να ψηφίσουν την αποδοχή σε άλλους ΧΥΤΑ.

Μας προσάπτουν ευθύνες για τις πέτρες των στηθαίων των παλιών  πεζοδρομίων με την αιτιολογία ότι έχουν αφαιρεθεί απο τον ναό του Ομαγυρίου Διός που η αρχαιολογική σκαπάνη δεν τον έχει ανακαλύψει μέχρι σήμερα.

Πρέπει οι λοιπές  παρατάξεις να σταματήσουν να παίζουν με την Αιγιάλεια και το μέλλον των παιδιών μας, πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση τους και να αρχίσουν την παραγωγική αντιπολίτευση.

Η δημοτική Αρχή έχει επιλέξει να αλλάξει την Αιγιάλεια χωρίς να την φοβίζουν οι επόμενες εκλογές. Έχει αναλάβει το βάρος των επιλογών της και δεν θα οδηγήσει το καράβι στα βράχια.

Η ασφάλεια του να είσαι μειοψηφία αξιολογείται από τους πολίτες και στο τέλος ο κάθε ένας απο εμάς θα πάρει αυτό που του αξίζει …

Νίκος Καραΐσκος

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »