Μάλιστα η νέα ελληνική πρόταση θα κάνει λόγο για προμήθεια μεταχειρισμένων F-35, προκειμένου να μην μπούμε στο χρονοδιάγραμμα πώλησης καινούργιων μαχητικών σε συμμαχικές χώρες, το οποίο παραπέμπει στην καλύτερη περίπτωση πώληση F-35 στην Ελλάδα αρκετά έπειτα από το 2025.

Ελπίδα είναι η ομογένεια μας στις ΗΠΑ όπως κάνει κάθε φορά, έτσι και τώρα να στηρίξει την προσπάθεια της Ελληνικής κυβέρνησης.

Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, αφού οι πιρουέτες του Ερντογάν με τη Ρωσία , αναφορικά με Συρία, Λιβύη και S-400 έχουν πείσει τις ΗΠΑ ότι η Τουρκία δεν είναι αξιόπιστος σύμμαχος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που αποδεδειγμένα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και πυλώνας σταθερότητας και συνεργασίας στη ΝΑ Μεσόγειο.

Επίσης θα πρέπει να ζητήσουμε και την βοήθεια του συμμάχου μας Ισραήλ στην προσπάθεια απόκτησης των F-35 από τις ΗΠΑ, αφού είδαμε ότι το Ισραήλ διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο για την απόκτηση F-35 από τα ΗΑΕ

Άλλωστε η συμμαχία μας με το Ισραήλ αναβαθμίζεται κατακόρυφα με την συνεργασία μας στον East Med, όσο και μετά την πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και Ιερουσαλήμ για τη δημιουργία διεθνούς αεροπορικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Καλαμάτα

Επίσης εάν οι ΗΠΑ εγκρίνουν τα μεταχειρισμένα F-35, θα μπορούσαν αυτά να προέρχονται είτε από το Ισραήλ, είτε από τα ΗΑΕ.

Εάν τα παραπάνω ευοδοθούν, η χώρα μας τα επόμενα 4 έτη, θά έχει 18 Rafale, 12 F-35 και 84 F-16Viper, συν τα υπόλοιπα F-16 και τα Mirage 2000.

Περιττό να πούμε ότι σε τέτοια περίπτωση οι δυνατότητες της Πολεμικής μας Αεροπορίας κυριολεκτικά απογειώνονται, και η ” Γαλάζια Πατρίδα” του Ερντογάν θα μετουσιωθεί σε “Γαλάζια θάλασσα και αέρα της Ελλάδας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »