Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας με δηλώσεις του «πάγωσε» εκατομμύρια Έλληνες που βιοπορίζονται από το λιανεμπόριο, καθώς δήλωσε πως πολλοί λοιμωξιολόγοι δεν θέλουν «επανεκκίνηση» στο λιανεμπόριο, αφήνοντας ουσιαστικό ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου τα μαγαζιά, ενώ ακόμα κι αν ανοίξουν θα υπάρχουν τόσοι περιορισμοί που θα είναι σαν να μην… άνοιξαν.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση αν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ανοίξει κανένα κατάστημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί».

Μιλώντας στον Alpha, ο Στέλιος Πέτσας, εμφανίστηκε ανήσυχος έπειτα από τις εικόνες συνωστισμού στα… Harrods, σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα» πανδημίας.

Μάλιστα δήλωσε πως οι λοιμωξιολόγοι τάσσονται κατά του περαιτέρω ανοίγματος της αγοράς!

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με το βαθμό που θα θέλαμε μετά από 5 βδομάδες lockdown, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα» εξήγησε, ενώ τόνισε πως «καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν».

«Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένεια μας, με το στενό κύκλο μας, να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά».

Για τον σχεδιασμό για λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε σε ανακοινώσεις αύριο, Παρασκευή. «Θα υπάρξει ελαστικοποίηση στου ωραρίου απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 και μετά, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο», δήλωσε, αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανοίξει.

 

Αναφορικά με τις κυρώσεις στην Τουρκία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν θα γυρίσει» από τη Σύνοδο Κορυφής χωρίς να «πάρει κάτι» από τα «3 βασικά ζητήματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »