Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν game changer αυτό το πολύ προηγμένο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, το οποίο θα μπορεί να εντοπίζει και να πλήττει αυτόνομα στόχους

Σε μία σημαντική εξέλιξη για την ρωσική αεροναυπηγική βιομηχανία, η ρωσική United Aircraft Corporation (UAC) καταχώρισε πατέντα για ένα επιθετικό drone εναέριας εκτόξευσης σχεδιασμένο για ανάπτυξη από μαχητικά αεροσκάφη. Συγκεκριμένα, το ρωσικό drone θα μπορεί να εκτοξεύεται από το αεροσκάφος πέμπτης γενιάς Su-57 της Μόσχας.

Οι Ρώσοι θα αναγεννήσουν τον σοβιετικό υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kh-90; Θα φτάνει το Παρίσι από την Μόσχα (Εικόνες)

Το εν λόγω επαναστατικό ρωσικό drone είναι σχεδιασμένο να καταστρέφει ένα εύρος στατικών και επιχειρησιακών εχθρικών στόχων. Οι πληροφορίες σχετικά με αυτό δημοσιεύθηκαν σε ρωσικά μέσα τις προηγούμενες ημέρες. Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα θα μπορεί αυτόματα να αναγνωρίζει τον τύπο του εχθρικού στόχου και κατ’ επέκταση θα αποφασίζει αυτόνομα αν θα τον επιτεθεί ή όχι.

Με μία αναλυτικότερη ματιά στα έγγραφα της πατέντας αποκαλύφθηκε πως το drone θα έχει εντυπωσιακό επίπεδο αυτονομίας. Θα μπορεί να επιχειρεί σε μία λειτουργία που αποκαλείται «αυτόνομη λειτουργία», όπου όχι μόνο θα μπορεί να επιτίθεται αυτόνομα στόχους αλλά θα τους εντοπίζει και τελείως ανεξάρτητα, χωρίς την εμπλοκή χειριστή. Μία εναλλακτική λειτουργία του θα είναι η «λειτουργία μετάδοσης πληροφοριών», κατά την οποία θα μεταφέρει δεδομένα για τους στόχους που εντόπισε και θα περιμένει να λάβει περαιτέρω οδηγίες από έναν επίγειο σταθμό ελέγχου. Επίσης θα μπορεί να λαμβάνει επιβεβαίωση από το μαχητικό από το οποίο εκτοξεύθηκε ότι ο στόχος που επιτέθηκε χτυπήθηκε με επιτυχία. Καταλαβαίνετε πως αν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί βάσει σχεδίου θα έχουμε να κάνουμε με ένα game changer για τον σύγχρονο εναέριο πόλεμο.

πατέντα της ρωσικής UAC για drone που θα εκτοξεύεται από το Su-57

Όπως προαναφέραμε, η πλατφόρμα μεταφοράς και εκτόξευσης αυτού του drone θα είναι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς και χαμηλής παρατηρησιμότητας Su-57 της ρωσικής Sukhoi. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το drone καμικάζι να προστεθεί στα οπλοστάσια και άλλων ρωσικών αεροσκαφών.

Ετοιμάζει αποστολή «αυτοκτονίας» το Παρίσι-Le Figaro: «Αυτά είναι τα 5 σενάρια αποστολής Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία»

Όσον αφορά τον οπλισμό του, το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ειπώθηκε πως θα διαθέτει μία αρθρωτή εκρηκτική κεφαλή, η φύση της οποίας θα ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του στόχου. Είτε θα είναι ισχυρού εκρηκτικού τύπου είτε θα είναι ένας συνδυασμός ισχυρού εκρηκτικού τύπου με αθροιστικοί τύπου. Στον υπόλοιπο εξοπλισμό, το drone θα διαθέτει αισθητήρες και συστήματα καθοδήγησης, ένα σύστημα μετάδοσης δεδομένων και ένα ενσωματωμένη σύστημα αναζήτησης και πλοήγησης. 

Τέλος να σας ενημερώσουμε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η ρωσική United Aircraft Corporation έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες ενσωμάτωσης των μαχητικών αυτών drones στο μαχητικό Su-57. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »