Πλήρης έλεγχος των μετακινήσεων από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Ηνέα κανονικότητα ξημερώνει σε λίγες ώρες με ολική απαγόρευση κυκλοφορίας και πλήρη έλεγχο των μετακινήσεων από την κυβέρνηση και τις αρχές. Στο γιγαντιαίο σχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού συμμετέχουν εκτός απο την Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία και το Λιμενικό.

Ελικόπτερα, drones και οχήματα της Αστυνομίας και του Λιμενικού θα ελέγχουν τις μετακινήσει για τυχόν παραβάσεις, ενώ πλέον καμία ενέργεια των Ελλήνων πολιτών δεν θα περνάει απαρατήρητη.

Κορωνοϊός: Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας – Βίντεο

Η πανδημία του κορωνοϊού, λόγω κυρίως της ανικανότητας των συστημάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, και μετέπειτα λόγω της ανευθυνότητας μερίδας πολιτών, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για μια “οργουελική” κοινωνία και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Μετά την πανδημία πώς θα είναι η ζωή μας; Θα επιστρέψουμε στην προ κρίσης καθημερινότητα;

Έτσι μετά τις περιπολίες των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ οπου μέσω μεγαφώνων προειδοποιούν τους απείθαρχους συμπολίτες να συμμορφωθουν με τα μέτρα περιορισμού,  με ηχητικό μήνυμα, επιστρατεύτηκαν και περιπολικά του Λιμενικού Σώματος.

Στη φωτο του protothema.gr που τραβήχτηκε το απόγευμα της Κυριακης φαινεται το περιπολικό οχήμα του Λ.Σ στην παραλία του Βόλου οπου προειδοποιει τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να υπακούσουν στα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού. 

Με ελικόπτερα και drone από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αυστηρότατους ελέγχους στους δρόμους και στα διόδια σε όλη την Ελλάδα, με επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων ακόμα και αυτόφωρο, θα επιβάλλεται από την αστυνομία η απαγόρευση της κυκλοφορίας από αύριο στις 6 το πρωί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, στην κοινή συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, για την εφαρμογή των μέτρων η ΕΛ.ΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν καταρτίσει ειδικό σχέδιο που προβλέπει:

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Απαγόρευση κάθε άσκοπης μετακίνησης

  1. Αυστηρούς ελέγχους σε όλη τη χώρα από αυξημένες περιπολίες αστυνομικών, οι οποίοι, εκτός από την επιβολή του προστίμου των 150 ευρώ που προβλέπεται για τους παραβάτες, θα επιβάλλουν και σοβαρότερες ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται από άλλες διατάξεις και επιφέρουν ακόμα και αυτόφωρα αδικήματα.
  2. Θα υπάρχει επιτήρηση από αέρος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ελικόπτερα της αστυνομίας και drone, από τα οποία θα ενημερώνονται οι επίγειες δυνάμεις και θα επεμβαίνουν για την βεβαίωση των παραβάσεων και την επιβολή των κυρώσεων.
  3. Στα διόδια θα υπάρχουν πάρα πολύ αυστηροί έλεγχοι και όσοι προσπαθήσουν να περάσουν χωρίς να έχουν την ειδική άδεια θα υποχρεώνονται σε αναστροφή και επιστροφή στα σπίτια τους, συν το πρόστιμο των 150 ευρώ. Ή των άλλων κυρώσεων που προβλέπονται ανάλογα με την περίπτωση.

«Πρόκειται για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας» είπε ο κ. Οικονόμου και συνέχισε: «Οι ώρες είναι και θα παραμείνουν κρίσιμες. Οι συνεπείς πολίτες που κατανόησαν την ανάγκη περιορισμού των κοινωνικών επαφών, το μόνο που θα δουν να αλλάζει είναι να εφοδιάζονται με την βεβαίωση άδειας κυκλοφορίας. Μπορούν να κάνουν ό,τι έκαναν μέχρι σήμερα, υπακούοντας στις συμβουλές των ειδικών.

Τα μέτρα κρίνονται απαραίτητα γι’ αυτούς που, ακόμη και σήμερα, παρά τα όσα συμβαίνουν, δεν κατανοούν την ανάγκη του αυτοπεριορισμού και της συλλογικής ευθύνης ως συλλογικό μας όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας…

Τώρα είναι η ώρα, όλοι μαζί αλλά και ο καθένας προσωπικά να συμβάλουμε στη θωράκιση της χώρας. Να περάσουμε αυτή την κρίση με όσο το δυνατό λιγότερα θύματα… Είναι η ώρα του πολίτη και είμαστε πατριώτες και άνθρωποι και δεν πρέπει να υπάρξει αδύναμος κρίκος στον όλο σχεδιασμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »