Δραματικές σκηνές

Μέσα σε ένα χείμαρρο φωτιάς και ατσαλιού που έπεφτε από τον ουρανό, καταστράφηκε η περίφημη και πολυδιαφημισμένη «αντεπίθεση» των Ουκρανών με «το 1 εκατ. στρατιωτών» για την ανακατάληψη των νότιων περιοχών της Ουκρανίας».

Αυτό που θα δείτε εν συνεχεία είναι μια καθαρή εξαέρωση εν σειρά των ουκρανικών φαλαγγών που εισήλθαν για 5 χλμ. στην περιοχή βόρεια του Δνείπερου και απείλησαν προς στιγμή την διάσπαση της ρωσικής γραμμής.

Τεθωρακισμένα Μεταφοράς Προσωπικού, άρματα μάχης, φορτηγά, όλα έγιναν μία «γραμμή φωτιάς» που καιγόταν ώρες στο ανοικτό πεδίο.

Δείτε τι συνέβη από την συνδυασμένη δράση των ρουκετοβόλων BM-21 των 122 χλστ. και των Smerch των 300 χλστ.

Οι πιο κοντινές θέσεις των Ουκρανών επλήγησαν με εμπρηστικά TOS-1

 

Όλα αυτά ενώ οι ρωσικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, μπήκαν στην περιφέρεια της πόλης Σιβέρσκ, στην επαρχία του Ντονέτσκ και «καθαρίζουν« τον δρόμο προς το Κράματορσκ, όπου έχει μεταφερθεί η πρωτεύουσα του Ντονιέτσκ από τους Ουκρανούς.

Σύμφωνα με το Reuters, το TASS επικαλείται ως πηγή του τον Βιτάλι Κισελιόφ, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών του Λουγκάνσκ, ο οποίος δήλωσε ότι «Η πόλη θα καταληφθεί εντός των δύο επόμενων ημερών».

Oι ρωσικές δυνάμεις με το διακριτικό κλήσης “Ο” άνοιξαν τον δρόμο προς το Seversk μετά από σκληρή μάχη με τον ουκρανικό Στρατό.

Η καθοριστική μάχη δόθηκε σε ένα οχυρό στα δυτικά προάστια του Verkhnekamenskoye. Μετά την νίκη τους, οι Ρώσοι εισήλθαν στα όρια της πόλης της πόλης Seversk. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, η πόλη αναμένεται να τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο του ρωσικού Στρατού τις επόμενες 48 ώρες.

Πλέον, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει  έναν από τους κύριους κόμβους της ουκρανικής αμυντικής διάταξης Seversk – Soledar – Bakhmut (Artemovsk).

Μετά την ήττα αυτή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα οχυρωθούν στην τελευταία γραμμή άμυνας

Πρόκειται για τον άξονα Slavyansk – Kramatorsk – Druzhkovka – Konstantinovka – Avdeevka.

Υπάρχουν πληροφορίες, ότι η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποσύρει πλέον μονάδες από το Seversk, αφήνοντας τα τάγματα άμυνας να υπερασπιστούν την πόλη, υποστηριζόμενα από εθνικιστικά Τάγματα.

Η μάχη έχει πλέον χαθεί για την Ουκρανία στην ευρύτερη περιοχή. Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν από πολλές πλευρές ταυτόχρονα, τόσο προς την περιοχή Seversk και Soledar, όσο και από την περιοχή Ugledar.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »