Φιάσκο της ΕΕ η οποία είναι απούσα από τις εξελίξεις
”Γράφει” κανονικότατα Ελλάδα-Ιταλία και ΕΕ ο Ερντογάν. Η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη τελικά δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, με την Τουρκία να ”πιάνει” στον ύπνο τους πάντες.

Η τουρκική κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει 380 μισθοφόρους στη Λιβύη, σύμφωνα με πληροφορίες. Η ομάδα μεταφέρθηκε στην Τουρκία αρχικά και από εκεί θα σταλεί στη Λιβύη.

Η Τουρκία στέλνει νέους μισθοφόρους, διότι όσοι υπάρχουν αυτή την στιγμή στη Λιβύη, δεν επιθυμούν άλλο να πολεμήσουν.
”Οι συνθήκες των μισθοφόρων στη Λιβύη είναι πολύ κακές λόγω της έλλειψης μισθών και της έντονης επιθυμία τους να επιστρέψουν”.

”Όσο για τους μισθοφόρους που επέστρεψαν πρόσφατα από τη Λιβύη, ο προορισμός τους δεν είναι ακόμα σαφής, καθώς δεν επέστρεψαν στη Συρία.”

Μια ομάδα 120 μαχητών από την οργάνωση “Σουλτάν Μουράτ”, επέστρεψε στη Συρία από τη Λιβύη στις 21 Μαρτίου.

Εκτίμηση είναι ότι η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τη Λιβύη. Ίσως “μεταλλάξει” τους μισθοφόρους της που βρίσκονται εκεί σε φρουρούς επιχειρήσεων, πετρελαιοπηγών ή αγωγών πετρελαίου, προκειμένου να περιφρουρήσει τα συμφέροντά της.

Παράλληλα η Τουρκία θα επιχειρήσει να προκαλέσει εξάρτηση του στρατού της Λιβύης από την ίδια τόσο σε υλικό και μέσα, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού του.
Στέλνει τεθωρακισμένα ο Ερντογάν

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Τουρκία προμήθευσε με αμερικανικά τεθωρακισμένα M-60 τις δυνάμεις της Τρίπολης.

Οι Λίβυοι εκπαιδεύτηκαν σε τουλάχιστον τρία άρματα M-60A1 μέσα σε ένα μεγάλο υπόστεγο. Άλλες φωτογραφίες έδειξαν ένα φορτηγό MAN δίπλα στα άρματα με την ίδια διαμόρφωση καμπίνας που χρησιμοποιήθηκε με τον εκτοξευτή πολλαπλών πυραύλων Roketsan T-122. Ταυτόχρονα, οι Λίβυοι εκπαιδεύτηκαν σε ένα τούρκικο T-155 Fırtına.

Η Τουρκία επιχειρεί να εξοπλίσει τη Λιβύη με υλικό της παρωχημένης τεχνολογίας, αποσκοπώντας αφενός να δημιουργήσει στρατιωτική εξάρτηση από πλευράς υλικού της εν λόγω χώρας από αυτήν, αφετέρου να “διώξει” ότι υλικό δεν της είναι επιχειρησιακά απαραίτητο.

Βέβαια αυτό δεν πρέπει να “περάσει στα ψιλά” από εμάς, αφού το συγκεκριμένο άρμα είναι Αμερικανικό και θα πρέπει η Τουρκία να έχει λάβει την συναίνεση των ΗΠΑ προς τούτο. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να τα πάρει πίσω η Τουρκία, ή να της επιβληθούν νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »