Κύμα επιθέσεων ξεκινούν οι Κούρδοι που “oσφρίζονται” εξελίξεις στην Α.Μεσόγειο
Πυρ και μανία είναι οι Κούρδοι με το τουρκικό καθεστώς, δηλώνοντας με σημερινή ανακοίνωση τους ρητά και κατηγορηματικά ότι ξεκινούν ένα νέο κύμα επιθέσεων εντός των τουρκικών πόλεων και μεγαλοπούλεων.

 

Το ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα Λαών (HBDH) ξεκινά ένα νέο κύμα δράσεων κατά του Τούρκου δυνάστη. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γονατίσει ο εχθρός και ο τουρκικός φασισμός να καταστραφεί!” ανακοίνωσε η κουρδική οργάνωση.

Πληροφορίες φέρουν αστική επαναστατική κινητοποίηση εντός των τουρκικών πόλεων από Κούρδους εν υπνώσει κομάντος τονίζοντας ότι «η τουρκική φασιστική κυβέρνηση και οι δυνάμεις της θα είναι ο στόχος των δυνάμεων της Ενωμένης Επανάστασης σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής».

Η κουρδική ανακοίνωση υπενθύμισε ότι «το τουρκικό φασιστικό κράτος επέβαλε μια ισχυρή δικτατορία σε κάθε τομέα. Δηλώνουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις του τουρκικού φασισμού και θα μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε ένα βήμα που θα αυξήσει περαιτέρω τον αγώνα μας με τη νέα μας εκστρατεία. Ξεκινάμε μια εκστρατεία πάλης ενάντια στις απαγορεύσεις, τις σφαγές και την καταπίεση των Τούρκων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και τους νέους να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση. Μπορούμε να νικήσουμε τον φασισμό μόνο εάν κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας”.

Μιλάμε για ένα νέο κύμα βίας εντός της ασθμαίνουσας τουρκικής κοινωνίας που θα δεχθεί ένα ακόμη κτύπημα, από τους Κούρδους όμως αυτήν την φορά και όχι από το τουρκικό καθεστώς.

Έρευνες για τις φωτιές που έβαλε ο ΡΚΚ στην Τουρκία Ο υπουργός Εσωτερικών, Süleyman Soylu, δήλωσε ότι υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι η οργάνωση του ΡΚΚ βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες πυρκαγιές που ξέσπασαν σε αρκετές περιοχές στη νότια Τουρκία.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη νότια επαρχία Χατάι, ο Σοϊλού, δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας ερευνούν τους δεσμούς μεταξύ των πυρκαγιών και της τρομοκρατικής ομάδας.

«Η τρομοκρατική οργάνωση PKK δίνει σαφώς οδηγίες στους μαχητές και τα μέλη της που διεισδύουν σε πόλεις για να κάψουν δάση», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις ασφαλείας και οι αρχές προσπαθούν να λάβουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποτρέψουν περαιτέρω πυρκαγιές.

Οι πυρκαγιές εμφανίστηκαν σε διάφορα μέρη της περιοχής Μπέλεν από την Παρασκευή και εξακολουθούν να καίνε δέντρα. Περίπου 20 σπίτια κάηκαν σε τρεις περιοχές κατά τη διάρκεια 33 ωρών, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους.

«Τα παιδιά της φωτιάς», είναι μια κουρδική οργάνωση που συνδέεται με το PKK, και ανέλαβε την ευθύνη για τις πρόσφατες πυρκαγιές. Εντωμεταξύ ομάδες του PKK δραστηριοποιούνται στα Όρη Amanos (Nur), που εκτείνονται νότια από την οροσειρά του Ταύρου στο Kahramanmaraş έως τις επαρχίες Osmaniye και Hatay.

Το επόμενο διάστημα όπως όλα δείχνουν έχουμε να δούμε πολλά σύμφωνα με την ανακοίνωση των Κούρδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »