Απόδωσε καρπούς η προσπάθεια που γίνεται από τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για αξιοποίησης της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής που ενώνει το Διακοπτό με το Αίγιο (ή το Αίγιο με το Διακοπτό) και την μετατροπή της σε έναν σύγχρονο ποδηλατόδρομο. Στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κονταρά στην Αθήνα οριστικοποιήθηκε το «πράσινο» φως.
«Τα νέα είναι ευχάριστα. Στη σημερινή μας συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ και κατόπιν σχετικής αιτήσεως μας προ μηνών λάβαμε θετική οριστική απάντηση για την αλλαγή της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Αιγιο-Διακοφτο σε καθεστώς κατηργημένου δικτύου ώστε να προχωρήσει το σχέδιο της ΠΔΕ για ένα μεγάλο πρωτοποριακό ποδηλατόδρομο περ. 13 χλμ. Μια μεγάλη μας παρέμβαση που ξεκίνησε ως όραμα βιώσιμης κινητικότητας αλλά και αναψυχής προχώρα σταθερά στην υλοποίηση για το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ζαΐμης ζήτησε και έλαβε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωση των έργων υποδομής στη σιδηροδρομική γραμμή Καμίνια – Κάτω Αχαΐα που τόσο ανάγκη έχουν οι δημότες αναφέροντας τα εξής:
«Τα νέα είναι καλά και για την επέκταση του προαστιακού μέχρι την κάτω Αχαΐα. Τα έργα υποδομής θα έχουν γίνει εντός του μήνα στην γραμμή Καμινια-Κάτω Αχαΐα ώστε αμέσως μετά να δύναται να αυξηθεί η ταχύτητα του τρένου και η διαδρομή Ρίο- Κάτω Αχαΐα και να διαρκεί έως 27 λεπτά»,.
Συνάντηση παρέστη ο συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Δημήτρης Μπαρμπούνης καθώς και το μέλος του Δ.Σ του ΟΣΕ Μάκης Κατσιγιάννης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »