Το χειρότερο σενάριο για την Α. Μεσόγειο θα ήταν η απόκτηση πυρηνικών από την Τουρκία. Αναμένονται αντιδράσεις από τις ΗΠΑ
Βόμβα μεγατόνων έριξε Ισραηλινός ειδικός για το συνεχιζόμενο σήριαλ με τους ρωσικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400, ειδικά με τις συζητήσεις Τούρκων και Ρώσων για την αγορά και δεύτερης παρτίδας αυτό το διάστημα.

Ο πρώην επικεφαλής της ισραηλινής ειδικής υπηρεσίας πληροφοριών “Nativ”, Yakov Kedmi, δήλωσε ότι: “η Τουρκία χρειάζεται συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 για την προστασία των μελλοντικών πυρηνικών εγκαταστάσεων από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, υπονοώντας φυσικά τα αεροσκάφη F-35”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλες Συρράξεις 01.02.2021 – 19:27422
Προειδοποιούν οι Ινδοί: Μυστικό πυρηνικό πρόγραμμα Κίνας-Τουρκίας-Πακιστάν απειλεί άμεσα και την Ελλάδα
“Η επιστροφή της Ουάσινγκτον σε μια πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη είναι ευπρόσδεκτη μόνο αν είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ, και πραγματικά αναβάλλει όλες τις προσπάθειες των Ιρανών για να κατασκευάσουν τη δική τους «ατομική βόμβα», δήλωσε στο κανάλι ITON.TV του Ισραήλ ο στρατιωτικο-πολιτικός εμπειρογνώμονας, πρώην επικεφαλής της ισραηλινής ειδικής υπηρεσίας “Nativ” Yakov Kedmi.

Ο ειδικός σημείωσε ότι “από τον Μάιο του 2018, ο Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, μετά την οποία τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν ότι ήθελαν να αποκτήσουν τα δικά τους πυρηνικά όπλα. Αλλά οι επιθυμίες τους δεν ταιριάζουν με τις δυνατότητές τους και αυτό είναι καλό”.

Ταυτόχρονα, τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε παρόμοια δήλωση. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις αραβικές χώρες, η Άγκυρα έχει πραγματική ευκαιρία να αποκτήσει τέτοιες δυνατότητες.

Ο Κέντμι είπε ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται επί του παρόντος με το Πακιστάν, το οποίο διαθέτει πυρηνικά όπλα και τεχνολογίες για την παραγωγή τους.

Κατά τη γνώμη του, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να σταματήσει κάποιος τους Τούρκους.

Πακιστανοί εμπειρογνώμονες μπορούν να βοηθήσουν, σε κάθε περίπτωση, και ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η Τουρκία χρειάζεται πυραύλους S-400 για να προστατεύσει τις μελλοντικές πυρηνικές εγκαταστάσεις της από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, θεωρεί ο Κέντμι.

Ο ειδικός τόνισε ότι εάν η Άγκυρα δημιουργήσει το δικό της πυρηνικό οπλοστάσιο, τότε δεν υπάρχει απλώς καλύτερη προστασία από τους πυραύλους αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εθνικά θέματα 01.02.2021 – 17:1045
Εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση συνεργασίας δυνάμεων – Ηχηρό μήνυμα από τους Έλληνες κομάντος
Στη συνέχεια ο Ισραηλινός ειδικός τόνισε ότι η Τουρκία είναι πολύ πιο εξοπλισμένη από το Ιράν και ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει από μόνο του, υπονοώντας την βοήθεια από τις ΗΠΑ.

Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα. Όπως δήλωσε πριν μήνες ο ίδιος, ”είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.”

Ξένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν δυναμικές επιστημονικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών (Τουρκία -Πακιστάν) με πυρηνικούς επιστήμονες να επισκέπτονται κρυφά τις εγκαταστάσεις στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με μυστική έκθεση, ο Ερντογάν έχει διατάξει να ξεκινήσει κρυφά η προετοιμασία για την κατασκευή χώρων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να παράγει «Yellowcake», ένα υλικό που είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά προγράμματα.

Η Ελλάδα και οι χώρες της περιοχής μαζί με την δύση θα μπορέσουν από κοινού να δώσουν λύση στο ζήτημα αυτό, το οποίο είναι το χειρότερο και πιο εφιαλτικό σενάριο για την περιοχή μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »