Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, φούρνους, λαϊκές αγορές
Τα περιοριστικά μέτρα, ειδικά στις περιοχές που είναι στο “βαθύ κόκκινο”, δηλαδή σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, θα ισχύσουν κανονικά και δεν θα επιτρέψουν στους πολίτες να κάνουν κούλουμα, όπως… προστάζει η παράδοση.

Η σημερινή αργία δίνει μία ευκαιρία χαλάρωσης (και μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης για πολλούς), με τα πάρκα να παραμένουν κανονικά ανοιχτά για δραστηριότητες. Ετσι, το πέταγμα του χαρταετού θα είναι ελεύθερο, ωστόσο κι αυτό θα πρέπει να γίνει με βάση τους κανόνες που ισχύουν στην καραντίνα: με μετακίνηση έπειτα από αποστολή SMS στο 13033.

 

Πέταγμα χαρταετού στην γειτονιά με SMS και κωδικό 6
Για όσους θελήσουν να βγουν στο πάρκο ή στην γειτονιά τους, θα πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με αποστολή τον κωδικό 6 (άθληση) προκειμένου να γίνει νομότυπα η μετακίνησή τους.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα, οι πολίτες που θα βγουν έξω, θα πρέπει να μετακινηθούν μόνο εντός του Δήμου τους ή σε απόσταση έως και 2 χιλιόμετρα εκτός Δήμου, όπως τόνισε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους» διευκρίνισε.

Τι ισχύει για την Καθαρά Δευτέρα
Αναλυτικά, τα μέτρα που ισχύουν για σήμερα, Καθαρά Δευτέρα:

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.
Οι μετακινήσεις super market, καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης με sms 2 και σε ΑΤΜ τραπεζών με sms 3, πραγματοποιούνται μόνο εντός του Δήμου διαμονής ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.
Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, φούρνους, λαϊκές αγορές
Κλειστά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου τα σούπερ μάρκετ, οπότε οι πολίτες θα πρέπει να έχουν ήδη κάνει τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Πώς θα λειτουργήσουν λαϊκές αγορές και φούρνοι
Μπορεί ο κορονοϊός και το lockdown εδώ και ένα χρόνο να έχουν αλλάξει πολλές, αν όχι όλες τις συνήθειές μας, όμως την Καθαρά Δευτέρα, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής.

Η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, με ανακοίνωσή της αναφέρει πως οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά ήδη από το Σάββατο 13/3 με συμφέρουσες τιμές και πολλά σαρακοστιανά προϊόντα.

 

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όλους τους καταναλωτές που θα επιλέξουν τους υπαίθριους χώρους των λαϊκών αγορών προκειμένου να προμηθευτούν εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα σε χαμηλές τιμές και για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Όλοι εμείς οι άνθρωποι των λαϊκών αγορών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και τηρώντας όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας, προσφέρουμε σε όλους σαρακοστιανά εδέσματα ξεχωριστής φρεσκάδας και νοστιμιάς», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Μουλιάτος.

Παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα ανοιχτοί παραμένουν φούρνοι, μίνι μάρκετ και ιχθυοπωλεία, πέρα από τις λαϊκές αγορές ώστε οι Έλληνες να μπορούν να ψωνίσουν όσα χρειάζονται για το τραπέζι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »