«Έλληνες ελάτε εδώ»
Υπερσύγχρονο νοσοκομείο στην πόλη Kas απέναντι από το Καστελόριζο έφτιαξαν οι Τούρκοι, το οποίο μάλιστα φαίνεται από τις ακτές του ακριτικού νησιού, και καλούν τους Έλληνες κατοίκου του νησιού να νοσηλεύονται εκεί!

Το νοσοκομείο ολοκληρώθηκε το 2019 κι έκτοτε έχουν αναγκαστεί να νοσηλευτούν σε αυτό οι Έλληνες κάτοικοι του νησιού, αφού δυνατότητα άμεσης αεροδιακομηδής σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο δεν υπάρχει, ή μάλλον έχει «φροντίσει» να μην υπάρχει το ελληνικό κράτος.

Στο σύμπλεγμα της Μεγίστης υπάρχει μόνο ένα Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης το οποίος έχει σοβαρές ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό.

Αυτό ανέφερε το 2016 σε έκθεσή του , μετά από αυτοψία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, στην οποία ανέφερε πως οι κάτοικοι μεταβαίνουν στην Τουρκία ακόμα και για… εξετάσεις αίματος.

Το νοσοκομείο που βρίσκεται στο KAS απέναντι ακριβώς από το Καστελόριζο. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2019 οπότε και τέθηκε σε λειτουργία.

Το KAS είναι μια μικρή πόλη της επαρχίας της Αττάλειας με πληθυσμό περίπου 7.500 άτομα. Aπό μια αναζήτηση στο διαδίκτυο προκύπτει ότι έχει δυναμικότητα (συνολική) περίπου 100 κλίνες.

Παλαιότερα υπήρχε μικρό νοσοκομείο δυναμικότητας 25 κλινών, με το νέο νοσοκομείο οι Τούρκοι αφενός αφετέρου διαφημίζουν το KAS και την Αττάλεια ως ασφαλή υγειονομικά προορισμό κι αφετέρου προσπαθούν να αντικαταστήσουν τις δομές του ελληνικού κράτους στο Καστελόριζο με στόχο σταδιακά να αρχίσουν να οικειοποιούνται το ακριτικό νησί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »