Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί στενά τους Τούρκους
Παιχνίδια ψυχολογικού πολέμου φέρονται να παίζουν οι Τούρκοι που μας παρουσιάζουν μια κατάσταση που μυρίζει “μπαρούτι” στο ΝΑ Αιγαίο κοντά στο Καστελόριζο, επιθυμώντας ταυτόχρονα να “τρομάξουν” την Αθήνα χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Μεγάλο τουρκικό ΜΜΕ επικαλούμενο και εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει ότι τουρκικά υποβρύχια και πολεμικά σκάφη του τουρκικού ΠΝ περιπολούν δήθεν γύρω από το Καστελόριζο, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή.

Μάλιστα το τουρκικό δραματικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο τουρκικός στολίσκος είναι σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα.

Κλιμάκωση “βλέπει” το ελληνικό Επιτελείο: Προς “θερμό επεισόδιο” εντός Αυγούστου
Το ίδιο αφού αναφέρει ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα τουρκικά δικαιώματα στη Μεσόγειο Θάλασσα μετά την συμφωνία με την Αίγυπτο, επισημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός τουρκικών πολεμικών πλοίων αναχώρησε από την ναυτική βάση του Gölcük τις πρωινές ώρες και ευρίσκεται τώρα στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ο τουρκικός στολίσκος αποτελείται από φρεγάτες,κορβέτες, αποβατικά σκάφη,πλοία υλικοτεχνικής υποστήριξης και υποβρύχια και κινείται για να λάβει θέσεις πριν από την τελική αποστολή που θα του δοθεί πιθανότατα με τον απόπλου του γνωστού τουρκικού σεισμικού σκάφους.

Σε ετοιμότητα δηλώνουν οι Τούρκοι ότι είναι και η ναυτική βάση του Ακσάζ.

“Οι τουρκικές φρεγάτες που μεταφέρουν οκτώ πυραύλους Harpoon σε κατάσταση ειρήνης, τώρα είναι φορτωμένες με 16 Harpoons, ενώ αναφέρθηκε ότι όλοι οι εκτοξευτές πυραύλων των πολεμικών μας πλοίων ήταν φορτωμένοι με πυρομαχικά, γράφει το άρθρο.

Πρόκειται σαφώς για “υβριδικές επιχειρήσεις” της Άγκυρας στην Αθήνα με σκοπό το να μην αντιδράσουμε στο πλου του Ορούτς Ρέις πιθανότατα το επόμενο διάστημα.

Πάντως, όπως αναφέραμε νωρίτερα, νέα κρίση δημιουργούν οι Τούρκοι στην περιοχή του Καστελόριζου, καθώς απέπλευσαν από το Ακσάζ τουλάχιστον 14 πλοία τα οποία «απλώνονται» στην επίμαχη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Ρόδου-Καρπάθου, όπου η Άγκυρα παρανόμως ανακοίνωσε σεισμικές έρευνες.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται, όπως πάντα, σε επιφυλακή, ενώ στόλος παρακολουθεί τις κινήσεις των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων διαρκώς.

Σύμφωνα με το militaire, σε μονάδες των Δωδεκανήσων υπάρχουν ήδη ανακλήσεις αδειών, ενώ στην Άγκυρα αναμένεται υπουργικό συμβούλιο.

Μετά την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για ΑΟΖ, παρατηρείται διάχυτος ο εκνευρισμός στην Άγκυρα, με επιθετική ρητορική και προκλητικές ενέργειες να αποτελούν την πάγια τακτική του Ερντογάν και του επιτελείου του.

Στην Α.Μεσόγειο ευρίσκονται επίσης αμερικανικά και γαλλικά σκάφη ενώ λογικά και αιγυπτιακά υποβρύχια θα σουλατσάρουν στην πλευρά της ΑΟΖ του Καίρου, διότι ο Ερντογάν μπορεί και να παίζει τα ρέστα του μετά την διολίσθηση της λίρας και την αναζωπύρωση της πανδημίας στην χώρα του.

Το ελληνικό ΠΝ με τις μονάδες του πάντως προκαλεί φόβο και τρόμο στο τουρκικό που εξήλθε σε ύδατα που δεν γνωρίζει καλά, ενώ πάντα υπάρχει και ο “πέλεκυς” του στυγνού καθεστώτος Ερντογάν προς τα στελέχη των τουρκικών δυνάμεων εφόσον αυτά δεν υλοποιούν τα νεο-οθωμανικά οράματα του ίδιου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »