Θα συνεχιστεί η αναστολή της ζώνης Σένγκεν μέχρι τις 15 Ιουνίου που σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μεταξύ των χωρών μελών όμως θα επιτρέπεται οι αεροπορικές πτήσεις να μην πετούν με άδεια τα μεσαία καθίσματα.

 Η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική αλλά προφανώς επικράτησε το ένστικτο «επιβίωσης» των αεροπορικών εταιρειών. Ήδη η κίνηση θα είναι μειωμένη οπότε εάν η κάθε πτήση είχε μισή πληρότητα το κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες θα ήταν «θανατηφόρο».

για τη σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το Reuters, η Κομισιόν ζητεί οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτρέψουν τις επισκέψεις σε συγγενείς που ζουν σε άλλη χώρα της Ένωσης.

Η Επιτροπή θα ανακοινώσει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, αναφορικά με τις εφαρμογές ιχνηλάτησης για τον κορωνοϊό, η Κομισιόν θα σημειώσει πως θα πρέπει να είναι εθελοντική η χρήση τους και πως θα πρέπει να λειτουργούν στα σύνορα της ΕΕ

Η Επιτροπή προτείνει επίσης οι περιορισμοί αναφορικά με τις μη αναγκαίες μετακινήσεις στις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν να παραταθούν για 30 ημέρες, έως τις 15 Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »